понеділок, 16 травня 2011 09:22

Мер Сімферополя вимагає штрафувати на 340 гривень за кинутий недопалок

Мер Сімферополя вимагає штрафувати на 340 гривень за кинутий недопалок

Мер Сімферополя Віктор Агєєв пообіцяв, що за кинуті порожні пляшки і недопалки штрафуватимуть на 340 грн. На додачу до цього рішення місто закупило дві тисячі нових урн. "Це переконливий аргумент для того, щоб не смітити на вулицях", - вважає мер. "Що поробиш, мер сказав – будемо робити, - відреагував на цю заяву начальник ЖЕО Центрального району Сімферополя Євген Пирогов. - Але це складно, співробітник комунальної служби, побачивши порушника, повинен збігати за міліціонером, щоб той вимагав у нього паспорт і записав дані. Без паспорта адміністративна комісія не зможе скласти протокол, надіслати повістку". Ініціативу Агєєва, швидше за все, підтримають і в курортних містах ПБК, де ще у минулому році міліція ганяла відпочивальників-нечупар, забороняючи смітити, щоправда, штрафи за це не брали, пише "Сегодня".

У столичній міськадміністрації запевняють, що у Києві за подібні порушення уже штрафують. "За кинуті недопалки, за законом, штраф такий же, як за викинуте у недозволеному місці сміття, – 1300 грн. з фізособи, - розповів перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. - До нас в адмінкомісію міліція частенько надсилає протоколи з подібними порушеннями". Щоправда, кияни кажуть, що ніколи не чули про такі штрафи.

Але 1300 гривень – ніщо у порівнянні з заходами щодо нечепур у Сінгапурі. Там порушникам загрожує штраф до 1000 доларів і навіть тюремне ув'язнення на кілька місяців. Мабуть, тому на вулицях там кришталева чистота. У Росії штрафи варіюються залежно від регіону – від $35 до $175 (найвищі – у Комі та Мордовії).

Зараз ви читаєте новину «Мер Сімферополя вимагає штрафувати на 340 гривень за кинутий недопалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути