Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 14:07

Мер Москви пообіцяв вкласти $2 мільярди у Крим

Московська влада разом з великими комерційними структурами готові вкласти кілька мільярдів доларів у розвиток східного берега Криму. Таку заяву зробив мер Москви Юрій Лужков у Сімферополі, 21 лютого, після підписання угоди про розвиток співпраці між Москвою і Кримом.

- Це сприятиме тому, що велика кількість москвичів почне проводити свій літній відпочинок у Криму. Ми маємо намір також розвивати і збільшувати потенціал наших здравниць в АРК, - сказав він.

Об"єм інвестицій, за попередніми даними, може скласти 1,5-2 млрд доларів. Угода передбачає істотне збільшення активності контактів між Москвою і Кримом по ряду напрямів, серед яких розвиток туристичної сфери, збільшення потоку інвестицій.

У рамках проекту планується будівництво готелів, санаторіїв, аквапарків, облаштування гольф-полів, футбольних полів та іншої розважальної і оздоровчої інфраструктури.

Лужков не виключив, що масштаб інвестицій може бути і збільшений. Московський мер дав позитивну оцінку ситуації з будівництвом моста через Керчинську протоку, який з"єднає Росію і Крим.

- Ми не забули і про проект зі створення цього переходу, - сказав Лужков.

Він висловив співчуття, що було втрачене багато часу, але підкреслив, що наразі російська влада готова надати до $100 млн. на будівництво моста.

У той же час близько 100 активістів Національного Фронту "Севастополь-Крим-Росія" провели в середу біля стін Верховної Ради АРК в Сімферополі мітинг з вимогою до депутатів виконувати свої передвиборні обіцянки.

Присутні скандували "Ганьба тим, що погоджуються!" і "Севастополь-Крим-Росія!", тримаючи плакати "Лужков! Чому ти забув про російський Крим?", "Де російський статус Севастополя і Криму?", "Ющенко, припини українізувати російський народ!".

Мітингувальники закликали мера Москви звернути увагу на "тяжке" положення російського населення півострова.

- Якщо Лужков під час приїзду не зверне уваги на тяжке положення понад мільйон російських людей Криму, то Національний Фронт проведе акцію, на якій буде спалено чучело московського градоначальника разом з його кепкою, - пообіцяв один з лідерів Фронту Святослав Компанієць.

За матеріалами NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Мер Москви пообіцяв вкласти $2 мільярди у Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути