Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2009 16:29

Мер Києва просить не нервувати через меморіал Голодомору

Мер Києва просить не нервувати через меморіал Голодомору

Мер Києва Леонід Черновецький просить киян стримати емоції у зв"язку з вилученням частини грошей, виділених на будівництво метрополітену в столиці, для добудови меморіалу жертвам Голодомору.

Кабінет міністрів прийняв рішення про перерозподіл коштів Стабілізаційного фонду, передбачених у державному бюджеті для виконання функцій столиці.

Так, згідно з постановою, Кабмін спрямує 10 мільйонів і з 200 передбачених на будівництво станцій метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії від "Либідської" до "Васильківської" на завершення Меморіалу жертвам голодоморів у Києві.

Перша черга монументу жертвам Голодомору коштувала приблизно 133 мільйони гривень, загальна вартість Меморіалу — 748 мільйонів 853 тисячі гривень.

"Зараз ми опинились у дуже скрутному становищі. З одного боку, ми розуміємо, як важливо зберегти пам"ять народу, навчити наших дітей шанувати пам"ять людей, що загинули у часи Голодомору. І завершити будівництво Меморіалу жертвам голодомору — велика і важлива справа", - стверджує Л.Черновецький.

"Зараз станції метро — "Деміївська", "Голосіївська" І "Васильківська" закінчені на 95%. Щоб завершити будівництво, потрібно три місяці і 750 мільйонів гривень, включаючи борги. У цій ситуації вилучення і так мізерних коштів може викликати лише обурення киян. Я звертаюсь до всіх киян з проханням з розумінням поставитись до цього нажаль, такі масштабні проекти як будування станцій метро не під силу міському бюджету, і в цьому питанні ми залежимо від рішень Уряду", - повідомив мер столиці.

Також Л.Черновецький пообіцяв, що докладе всіх зусиль, щоб наступного року у державному бюджеті заклали більше коштів, щоб кияни нарешті отримали нові станції метро.

chernovetskiy.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Мер Києва просить не нервувати через меморіал Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути