Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2011 08:15

Мер Черкас Сергій Одарич пропонує оформлювати шлюб за 3 хвилини як у Грузії

Мер Черкас Сергій Одарич пропонує оформлювати шлюб за 3 хвилини як у Грузії

Мер Черкас Сергій Одарич планує спростити процедури надання послуг у місті за зразком Грузії. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції після візиту у цю країну.

"Практична користь візиту полягає в тому, що ми спростимо процедури, які є на сьогодні в мерії. Тобто те, що можливо зробити в межах чинного законодавства, ? сказав він. ? Я докладу всіх зусиль, щоб законодавство зазнало змін в частині спрощення і прозорості процедур".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати вирішили: заміж можна після 18, але секс до 16 років - тільки в шлюбі

У Грузії зведено до мінімуму кількість дозволів, ліцензій. У них залишилося 5 видів діяльності, які потребують ліцензування. У нас на початок минулого року було 2 560. Всі послуги об'єднують під одним дахом. Всі процедури спрощені, прозорі, без затягувань.

"Шлюб оформлюють безкоштовно хвилини 3. За урочисту процедуру — 30 доларів. В обласній державній адміністрації працює 28 чиновників. Немає помічників заступників, є два офіс-менеджери, які обслуговують усіх заступників. Це при тому, що в них обласних рад немає. Є парламент, є уряд, президент, представники держави (губернатори) і далі йдуть міські ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін наказав підлеглим "мочити" корупцію в самих собі

Те, що просто підриває дах — так це послуги, пов'язані з оформленням прав, водійських посвідчень, купівлі-продажу автомобілів. У Грузії найбільший на Кавказі автомобільний ринок, побудований за українські інвестиції. Там годину триває все оформлення необхідних документів. Усе комп'ютеризоване, корупція неможлива. Такі речі вражають. У них ліквідована санепідемстанція, багато інших контролюючих органів", - зазначив мер.

Зараз ви читаєте новину «Мер Черкас Сергій Одарич пропонує оформлювати шлюб за 3 хвилини як у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути