четвер, 18 лютого 2010 18:54

Медведєв звільнив з МВС Росії 15 генералів

Медведєв звільнив з МВС Росії 15 генералів

Президент Росії Дмитро Медведєв здійснив найрадикальнішу за останні роки перестановку у вищому керівництві МВС. Як повідомляє прес-служба Кремля, президент звільнив з посад заступників міністра внутрішніх справ країни Миколу Овчиннікова і Аркадія Едельова.

Також звільнені керівники восьми регіональних УВС. Всього звільнено 16 високопоставлених міліцейських чинів в російських регіонах, з них 15 генералів.

На заміну Овчинникову і Едельову поставлять чиновників адміністрації Медведєва. Заступником міністра внутрішніх справ РФ став Сергій Герасимов, статс-секретарем, заступником міністра внутрішніх справ РФ - генерал-майор міліції Сергій Булавін.

І Герасимов, і Булавін до теперішнього часу працювали в адміністрації президента Росії. Сергій Герасимов раніше обіймав посаду заступника начальника управління президента РФ по забезпеченню конституційних прав громадян, Сергій Булавін - начальника департаменту державно-правового управління президента.

Дмитро Медведев також пообіцяв здійснити серйозні зміни в МВС, зокрема скоротити чисельність співробітників центрального апарату майже удвічі - з 19,9 тисяч до 10 тисяч чоловік.

Реформа почалася після ряду скандалів в МВС. Рішенню президента реформувати МВС передував ряд гучних ЧП за участю співробітників правоохоронних органів, найгучнішим з яких став випадок в квітні 2009 року, коли начальник ОВД "Царіцино" майор міліції Денис Евсюков влаштував криваву бійню на півдні Москви, убивши двоє і важко поранивши семеро осіб.

Тим часом ЗМІ повняться заголовками про беззаконня міліції в російських регіонах. Свіжі повідомлення про злочини, здійснені міліціонерами, публікуються в російській пресі практично щодня.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Медведєв звільнив з МВС Росії 15 генералів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути