Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2009 13:03

Медведєв розповів про своє погане навчання в школі

Медведєв розповів про своє погане навчання в школі
В середу у відеоблозі Дмитра Медведєва з"явився черговий запис, цього разу присвячений шкільним рокам і випускним іспитам.

Глава РФ розповів про захоплення хімією і труднощами з вибором костюма для випускного балу. Російський лідер також зізнався, що не вважався кращим учнем в школі, а "останній дзвінок" не став для нього прощанням з дитинством.

В період "останніх дзвоників" Медведєв відвідав школу N305 Фрунзенського району Санкт-Петербургу, яку закінчив 27 років тому. "У кожного з нас кінець травня асоціюється як мінімум з однією подією - із закінченням школи, з останнім дзвоником, прийдешніми іспитами. - відзначив президент Росії. - І я вважаю, що, звичайно, для кожної людини це дуже серйозний період - закінчення школи, вступ до інституту і до університету. Тому, повертаючись періодично до цих днів, мені здається, ми повертаємося в юність. А це дуже важливо для кожної людини".

Медведєв визнав, що не був кращим в школі - "м"яко кажучи, в якісь періоди вчився зовсім не рівно". Проте одним з улюблених предметів для нього стала хімія. "А я вперше хімією почав займатися десь в класі третьому або четвертому. І мені почали присилати всякі реактиви, колби, пробірки. І ми з моїм приятелем вдома всяку всячину робили, іноді з дуже такими складними наслідками. В усякому разі, з виділенням різних газів, запаху тощо", - говорить російський президент.

Особливо сильно Дмитру Медведєву запам"ятався рік закінчення школи. "Перехід між навчанням в школі, коли ти маєш ще достатньо високий ступінь безвідповідальності, і навчанням в університеті, для мене був дуже таким рельєфним. Я зрозумів, що якщо я не почну нормально вчитися, то у мене щось може в житті не вийти в цілому", - відзначив російський лідер.

Він також нагадав, що в радянський період було не так просто підготуватися до випускного балу. "Якщо зараз можна практично будь-який одяг придбати в магазині, то в той період, чесно кажучи, нічого не було. І я пам"ятаю, що я витратив, напевно, місяць або півтора у пошуках костюму для випускного, - розповів Дмитро Медведєв. - Така ціла епопея була. Ледве-ледве знайшли з батьками костюм, який я, здається, надів на випускній в школі, а потім на час вступних іспитів в університеті".

Президент Росії відзначив, що "останній дзвоник" для нього не був прощанням з дитинством. "Здавалося, що дитинство продовжується, і воно продовжиться і в університеті. І лише тоді, коли я поступив в університет, я зрозумів, що насправді дитинство закінчилося, - підкреслив Дмитро Медведєв. - Тому що навчання в університеті - це не навчання в школі, це вже абсолютно інший набір обов"язків, ти розумієш, що це потрібно не тільки вчителям, які хочуть з тебе зробити людину, але це потрібно і тобі самому", повідомляє Topnews.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв розповів про своє погане навчання в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути