четвер, 24 вересня 2009 13:44

Медведєв хоче запобігти героїзації нацизму

Медведєв хоче запобігти героїзації нацизму

Президент РФ Дмитро Медведєв, виступаючи на 64-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН, заявив, що жорстка боротьба з неонацизмом і спробами піддати ревізії підсумки Другої світової війни повинна залишатися пріоритетним завданням Організації Об"єднаних Націй.

Російський президент нагадав учасникам Генасамблеї, що "наступного року ми відзначатимемо 65-у річницю закінчення Другої світової війни". У зв"язку з цим Росія виступила з пропозицією ухвалити відповідну резолюцію і провести в травні 2010 року спеціальне засідання Генасамблеї на згадку про жертви тієї війни.

"Ми бачимо, як час від часу піднімають голови неофашистські організації. Здійснюються злочини на расовому, національному або етнічному ґрунті. Робляться спроби обілити нацизм, заперечувати Голокост, переглянути рішення Нюрнберзького трибуналу", - заявив президент РФ.

За даними джерел РИА Новости в російській делегації, Росія готує новий проект резолюції Генасамблеї про запобігання героїзації нацизму.

Перед своїм виступом на Генасамблеї Дмитро Медведєв провів в Нью-Йорку переговори з президентом США Бараком Обамою. На зустрічі з американським колегою Медведєв заявив, що вважає "досить розумним" рішення Білого дому про перенесення термінів розміщення американської ПРО в Східній Європі.

Що стосується неприпустимості переглядів підсумків Другої світової війни, то Дмитро Медведєв ставить це питання не тільки перед світовою спільнотою. У травні 2009 року президент РФ підписав указ "Про Комісію при президентові Російської Федерації щодо протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії".

У своєму відеозверненні від 7 травня 2009 року, присвяченому Великій Вітчизняній війні, Медведєв заявив: "Ми не повинні закривати очі на страшну правду війни. І з іншого боку - ми нікому не дозволимо поставити під сумнів подвиг нашого народу".

Відзначимо, що створення президентської комісії з боротьби з історичними фальсифікаціями викликало широку дискусію в російському суспільстві, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв хоче запобігти героїзації нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути