субота, 21 листопада 2009 18:20

Медведєв хоче модернізувати партію Путіна

Медведєв хоче модернізувати партію Путіна

У Санкт-Петербурзі в суботу відкрився XI з"їзд "Єдиної Росії". З"їзд відкрив голова партії Володимир Путін, в його роботі бере участь Дмитро Медведєв.

Виступаючи на з"їзді, президент Росії, зокрема, закликав модернізувати партію і зробити її гнучкішою та більш відкритою. Глава Росії підтримав плани участі "Єдиної Росії" в дебатах і висунення кандидатів на підставі праймеріз (питання про внесення цих поправок до статуту обговорюватиметься на з"їзді).

"Потрібно навчитися перемагати - всім нам, до речі, потрібно навчитися перемагати - у відкритій боротьбі", - наводить його слова "Інтерфакс".

Президент розкритикував партійні структури, що зводять політичну діяльність до апаратних інтриг, і закликав їх позбавлятися від поганих політичних звичок.

"Вибори покликані бути всенародним волевиявленням, змаганням ідей і програм, в результаті цього іноді перетворюються на якісь історії, коли демократичні процедури плутаються з адміністративними. Від таких людей потрібно просто позбавлятися і від поганих політичних звичок теж", - закликав російський лідер.

Він підкреслив, що демократія існує не для партій, правлячих або опозиційних, а для громадян, і висловив упевненість, що "Єдина Росія" "зможе обійтися без адміністративних надмірностей". За його словами, авторитет партії в суспільстві "і зараз досить високий".

З"їзду єдиноросів належить прийняти нову програму, розраховану на 10 років. Її девіз, як повідомив напередодні глава Вищої ради "Єдра" спікер Держдуми Борис Гризлов, "Росія: збережемо і примножимо". Крім того, учасники з"їзду обговорять підсумки реалізації численних партійних проектів, внесуть поправки до статуту і переоберуть Вищу раду партії, термін повноважень якої закінчується цього року.

Цього року в роботі з"їзду бере участь 36 делегацій політичних партій з різних країн, зокрема Китаю, Японії, Німеччини, Туреччини, країн СНД та Балтії, всього - більше 600 делегатів і майже 2 тисяч гостей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв хоче модернізувати партію Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути