четвер, 27 грудня 2007 12:08

Медведєв став популярнішим за Путіна

Медведєв став популярнішим за Путіна
За кандидата від "Єдиної Росії", першого заступника голови уряду РФ Дмитра Медведєва, готові голосувати вже 79 відсотків росіян. Такі дані отримав "Левада-центр" під час опитування, проведеного 21-25 грудня. Якби вибори пройшли у цю неділю, Медведєв  отримав би більше, ніж Володимир Путін 2004 року (71,31 відсотка).

Рейтинг інших кандидатів помітно знижується. За лідера ЛДПР Володимира Жириновського  сьогодні готові проголосувати всього дев"ять відсотків виборців, як і за голову КПРФ Геннадія Зюганова. Екс-прем"єр Михайло Кас"янов користується підтримкою двох відсотків росіян. При цьому погрішність соціологічного дослідження складає не більше трьох відсотків.

В середині грудня за Медведєва були готові голосувати всього 35 відсотків виборців. Його рейтинг почав швидко рости після того, як його кандидатуру 10 грудня публічно підтримав Володимир Путін. Проте, за словами президента Центру політичної кон"юнктури Костянтина Симонова, отримати 79 відсотків для Медведєва нереально, і він, швидше за все, повторить результат Путіна на виборах 2004 року, повідомляє "Лента.ру".

Як пояснив "Відомостям" гендиректор ВЦІОМ Валерій Федоров, у Росії період розповсюдження інформації займає близько двох тижнів, після яких вже можна аналізувати подію. Саме за цей час, за його словами, і сформувалася установка голосувати за кандидата, запропонованого президентом. Крім того, як наголошує науковий співробітник "Левада-центру" Денис Волков, позначилася і відсутність у Медведєва реальних суперників: у Жириновського  і Зюганова великий негативний багаж, а демократична опозиція не зуміла виставити єдиного кандидата.

Дані ВЦІОМ підтверджують швидке зростання рейтингу Дмитра Медведєва. Згідно останнього опитування, за нього готові проголосувати 52 відсотки респондентів. У  середині грудня їх було всього 27 відсотків, у  листопаді - 17 відсотків. Рейтинг Медведєва, таким чином, показує стабільне зростання - 10 відсотків на тиждень. Рейтинг інших кандидатів знижується, як і частка тих, що не визначилися.

Вибори президента Росії, нагадаємо, відбудуться 2 березня 2008 року, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв став популярнішим за Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути