Ексклюзиви
середа, 16 березня 2022 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Венедіктова пригрозила російським солдатам і Путіну: "Відповідатимуть"

Венедіктова пригрозила російським солдатам і Путіну: "Відповідатимуть"
Ірина Венедіктова: "Кожен російський рубль має піти на відшкодування українцям". ФОТО: зі сторінки генпрокуроки у фейсбуці

Офіс генерального прокурора зараз працює над тим, щоб у США, Великій Британії та Євросоюзі арештовувалося і конфісковувалося майно керівництва РФ.

Працюємо усюди, де росіяни дуже любили тримати свої гроші, купувати нерухомість і вчити своїх дітей, розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, повідомляє ТСН.

"Ми туди прийдемо з найкращими юристами і робитимемо все для того, щоб кожний той "российский рубль", який зараз закладений в євро, фунти, долари, став на відшкодування звичайним українцям. Тим громадянам, які втратили родичів, майно та були поранені", - заявила прокурорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коктейль Молотова в дії: ошелешені окупанти шукають, хто спалив їхній бронетранспортер

Росіяни також мають понести індивідуальну відповідальність за скоєні злочини, сказала Ірина Венедіктова.

"Прокуратура працює з міжнародними і національними судами, щоб притягнути до індивідуальної відповідальності солдатів, які стріляють, і командирів, які віддають наказ. Вище політичне керівництво держави-агресора - диктатор Путін так само має бути притягнутий до відповідальності і ми все для цього зробимо. Також до відповідальності мають бути притягнуті і всі люди, які тим чи іншим чином сприяли війні, розпалювали її, розказували певні речі, які не відповідають дійсності", - додала генпрокурорка.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова пригрозила російським солдатам і Путіну: "Відповідатимуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути