середа, 04 грудня 2019 15:14

"Маємо постійно заявляти про свої наміри вступити в НАТО" - експерт

"Маємо постійно заявляти про свої наміри вступити в НАТО" - експерт
Великою мірою факт отримання ПДЧ у травні наступного року залежить від того, хто переможе на президентських виборах у США. Фото: 24 канал

Перший варіант постанови Верховної Ради відрізняється від другого тим, що там є пряма вимога до Зеленського.

Про це в коментарі для Gazeta.ua каже політолог Олександр Палій, коментуючи те, що Верховна Рада закликала Парламентську асамблею НАТО розглянути питання надання Україні Плану дій щодо членства на черговій сесії Альянсу 22-25 травня 2020 року. Натомість на сайті парламенту замість цієї постанови опублікували старий текст. Там є пункт про те , що Верховна Рада закликає президента підготувати та подати заявку на ПДЧ у грудні 2019 року. У другій версії він відсутній.

"Наші депутати ще не мають достатньої сміливості, щоб вимагати щось від президента, який фактично більшість з них завів у стіни Верховної Ради. Також відрізняються терміни, проте між груднем 2019-го і травнем 2020-го не суттєва різниця", - вважає Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко переказав текст майбутнього тексту "нормандської угоди" щодо Донбасу

За його словами, загально обидві постанови декларують однаковий курс України - прагнення стати членом Північноатлантичного Альянсу.

"Маємо постійно заявляти про свої наміри. Двері відчиняються тільки перед тими, хто стукає. Великою мірою факт отримання ПДЧ у травні наступного року залежить від того, хто переможе на президентських виборах у США. Ситуація дуже різко може змінитись під дією й інших факторів. Країни Балтії у 2002 році і гадки не мали, що стануть членами НАТО у 2004. Їм говорили про друге половину століття. Натомість склалось по-іншому. Тому завжди маємо шанс, головне - постійно заявляти про своє бажання", - додає експерт.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на полях зустрічі лідерів країн НАТО в Лондоні висловив сподівання, що Росія та її війська залишуть територію України.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо постійно заявляти про свої наміри вступити в НАТО" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути