Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 08:54

Мавроді розплатиться із вкладниками "МММ" акціями "Газпрому"

Засновник фінансової піраміди "МММ" Сергій Мавроді заявив, що може отримати доступ до 7 відсотків акцій "Газпрому", вартість яких за актуальними біржовими котируваннями складає близько 15 мільярдів доларів, пише в середу газета "Ведомости".

- Це верхівка айсберга, там ще багато чого є, - так оцінив бізнесмен розмір "кладу", що залишився після розвалу його компанії.

Колишні знайомі й ділові партнери Мавроді непрямо підтвердили слова засновника "МММ" про те, що у нього були акції "Газпрому". Сам Мавроді відзначив, що дані про це містилися в слідчих матеріалах у його кримінальній справі. Представник Слідчого комітету при МВС не дав коментарів на цю тему, відзначивши, що за інформацією про акції "Газпрому" коректніше звертатися в сам холдинг.

Газета відзначає, що Мавроді поки не знає, як повернути собі контроль над акціями газового холдингу, які отримувалися для компанії "МММ" на закритих чекових аукціонах через підставних осіб. Бізнесмен все ж таки відзначив, що "люди повинні були пам"ятати, що ці акції вони купували не для себе".

Опитані газетою фахівці вважають, що Мавроді буде надто складно через 12 років повернути акції, які за цей час не раз змінили господарів. Один з експертів припустив, що довірені особи купували акції для "МММ" за договорами комісії, і якщо в них був зафіксований період передачі придбаних активів, то термін позовної давності щодо такого роду операцій повинен був давно закінчитися; якщо ж договори укладалися без таких обмежень, то Мавроді теоретично ще може вимагати акції собі.

Сергія Мавроді оголосили в розшук у кінці 1997 року, проте затримати його вдалося тільки в 2003 році. У квітні 2007 року він був засуджений на 4,5 роки в"язниці за шахрайство, після чого незабаром вийшов на свободу, відсидівши встановлений строк у в"язниці ще під час слідства, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Мавроді розплатиться із вкладниками "МММ" акціями "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути