неділя, 15 березня 2020 17:30

МАУ пояснило причину захмарних цін на авіаквитки

МАУ пояснило причину захмарних цін на авіаквитки
МАУ підвищили ціни на квитки через паніку Фото: interfax.com.ua

МАУ різко збільшила ціни на квитки з Європи до України. Це пов'язано зі збільшенням запитів та паніці.

Про це повідомляє президент МАУ Євген Дихне у Facebook

"Авіакомпанія МАУ відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років тому і не має наміру повертатися до кам'яного віку. Сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним тим самим алгоритмом. Ціну формує спеціальна система розрахунку - Revenue Management System, що виключає вірогідність формування вартості авіаквитків у ручному режимі. Не МАУ ухвалювала рішення щодо обмеження пасажирського сполучення. Відповіді на низку риторичних запитань допомогли б прояснити ситуацію із зростанням цін - Хто порахував кількість громадян України, і не тільки українців, які хочуть та мають повернутися? Хто розганяє паніку, що останній шанс повернутися – лише до 17 березня?Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати?", - розповідає Євген Дихне.

Система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті у відповідності до цілої низки показників: інтенсивність продажів, попит на період часу тощо.

Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на купівлю авіаквитків та перераховують їхню вартість у відповідності з кількістю користувачів, які одночасно заходять в глобальну систему бронювання для замовлення квитка та створення бронювання.

При цьому Дихне навів ціни на квитки кількох європейських перевізників сполученням Франція - Україна, які коливаються від 25 до 35 тисяч грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували рейтинг найбільш прибуткових авіарейсів

Українці, які знаходяться за кордоном зможуть повернутися в країну після 17 березня - дня припинення авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Допомогти українцям покликана система МЗС "ДРУГ" (Добровільна реєстрація українських громадян), в якій необхідно зареєструватися, повідомив на брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «МАУ пояснило причину захмарних цін на авіаквитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути