Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2010 15:26

Матір, яка вбила 3 дітей отрутою для щурів, посадили на 5 років

Матір, яка вбила 3 дітей отрутою для щурів, посадили на 5 років

На Миколаївщині Братський районний суд засудив чоловіка та жінку до 3 і 5 років позбавлення волі відповідно за вбивство з необережності трьох своїх малолітніх дітей.

За даними прокуратури, у грудні 2009 року жінка, нехтуючи правилами безпеки, зберігала у ванній кімнаті металеву пляшку з хімічною отрутою.

Ця отрута належить до 1 класу небезпеки і застосовується для фумігації зерносховищ, елеваторів та інших складських приміщень, але не може використовуватися в житлових приміщеннях, оскільки є небезпечною для життя і здоров'я людини.

10 грудня жінка, не ознайомившись із інструкцією про застосування хімічного препарату, розклала в кімнатах житлового будинку щонайменше 7 таблеток для боротьби з гризунами і блохами.

"Вона розуміла, що розкидана отрута є небезпечною для здоров'я людини, але при цьому помилково вважала, що отрута за своїми хімічними властивостями діє на шкідників внаслідок її поїдання", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Два дні таблетки активно діяли в навколишньому середовищі, виділяючи в повітря отруйну речовину - газ фосфін.

Ввечері 12 грудня, коли в будинку почав відчуватися запах газу, схожий на запах риби, що гниє, жінка викинула залишки таблеток хімічного препарату.

Близько 22:00 14 грудня через отруєння газом померла 8-річна дівчинка, близько 00:00 помер 11-річний син, а вранці наступного дня – їхній 10-річний братик.

"Протягом усього дня 14 грудня батьки, спостерігаючи за тяжким станом здоров'я своїх дітей, не вживали жодних заходів для звернення в установи охорони здоров'я для надання медичної допомоги постраждалим", - зазначив прокурор відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури Миколаївської області Андрій Ніколенко.

Суд визнав жінку винною в злочині за статтями "вбивство 2 або більше осіб, вчинене з необережності" та "свідоме залишення без допомоги особи, що перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство", а її чоловіка – лише за другою статтею.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Матір, яка вбила 3 дітей отрутою для щурів, посадили на 5 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути