пʼятниця, 28 липня 2017 05:48

Матері Клиха та Агєєва звернулися до Порошенка і Путіна

Матері Клиха та Агєєва звернулися до Порошенка і Путіна
Попросили президентів Росії і України помилувати і звільнити своїх синів. Фото: Gazeta

Матері засудженого в РФ українця Станіслава Клиха і затриманого під Луганськом росіянина Віктора Агєєва попросили президентів Росії і України помилувати і звільнити своїх синів.

Про це передає "Новая газета".

"Ми матері наших дітей - Станіслава Клиха і Віктора Агєєва. З великою повагою до наших влад, Росії та України, просимо, благаємо вас звільнити, помилувати наших дітей, які перебувають в полоні, і, як Станіслав, у в'язниці, де він вже три роки", - сказала Тамара Клих.

За її словами, вона півроку не знає нічого про сина.

До цих слів приєдналася Світлана Агєєва, закликавши припинити війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агєєва треба використати для порятунку Чирнія - адвокат

"Володимире Володимировичу, це в ваших силах, ми віримо, допомогти нам! І ще від себе я хотіла б попросити, як проста людина, що час припиняти цю війну, яка роз'єднала наші народи. Ось це горе, воно зараз об'єднує наші материнські серця. І ми разом! Ми звертаємося до вас ще раз: почуйте нас, будь ласка, допоможіть у нашому горі і допоможіть всім народам Росії та України зрозуміти один одного і бути знову разом! Це дуже щире прохання. Так далі жити не можна. Ми дуже сподіваємося, що ви нас почуєте і допоможете", - попросила мати Агєєва.

24 червня потрапив у полон російський розвідник 22-річний Віктор Агєєв. За словами рідних полоненого, він закінчив строкову службу в лавах збройних сил РФ та в березні 2017 року залишився служити там за контрактом. В російському міноборони стверджують, що солдат звільнився в запас.

Столичного викладача історії 41-річного Станіслава Клиха заарештували 11 серпня позаторік у російському місті Орел. Поїхав туди до подруги. Засудили до 20 років — за те, що нібито воював у Чечні проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Матері Клиха та Агєєва звернулися до Порошенка і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути