Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2007 13:29

Марихуана запобігає розповсюдженню ракових клітин

 Американські учені з Каліфорнійського тихоокеанського медичного центру, які проводили експерименти на клітинних лініях, прийшли до висновку, що речовина каннабідіол (CBD), що входить до складу марихуани, перешкоджає метастазуванню раку грудей.

Учені під керівництвом Шона Макелістера провели дослідження і з"ясували, що за допомогою каннабідіола (CBD) можна блокувати активність гена під назвою Id-1, який відповідає за розповсюдження ракових клітин у організмі.

"Нам відомо, що активність Id-1 підвищується також і при деяких інших формах раку. А оскільки CBD може блокувати Id-1 у клітинах раку грудей, не виключено, що він також зможе зупинити розповсюдження ракових клітин при інших онкологічних захворюваннях, зокрема при раку товстої кишки, або раку мозку, або раку простати", - повідомив співавтор дослідження П"єр-Ів Деспре.

Учені вважають, що блокування гена Id-1 може бути хорошою альтернативою хіміотерапії, оскільки не має побічних ефектів. Крім того, речовина каннабідіол не має психоактивної дії, тому його застосування ідеально підходить для медичних цілей.

Проте дослідники попереджають, що палити марихуану для того, щоб позбавитися або запобігти раку, не слід, оскільки у такий спосіб практично неможливо досягти ефективної концентрації CBD, повідомляють Медновости

Зараз ви читаєте новину «Марихуана запобігає розповсюдженню ракових клітин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути