субота, 20 лютого 2021 11:14

Малюська розповів, як годують в'язнів

Малюська розповів, як годують в'язнів
В українські тюрми постачається лише якісна продукція для харчування в'язнів. Всі закупівлі проводяться через ProZorro. Фото: facebook.com/people/Denis-Malyuska

В українські тюрми постачається лише якісна продукція для харчування в'язнів. Всі закупівлі проводяться через ProZorro.

Процедура проводиться у 2 кроки – спершу визначається коло постачальників, які зацікавлені в майбутньому здійснювати постачання. І потім вони змагаються між собою на 2 етапі. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба визначитися, яка тюремна система потрібна Україні"

"Я сам таку рибу не їм вдома, яку я знаходив в тюрмах. Реально, якість гарна. Але ціни на продукцію трохи вищі, ніж в супермаркетах. Тому що в умовах контракту є ряд обов'язків, які не мають супермаркети. Наприклад, розвести всю олію у в'язниці, а це більше ніж 100 закладів по всій території країни. Безкоштовно це, м'яко кажучи, не робиться. І це входить в ціну товару, тому олія, яку ми купуємо, не може коштувати, як в супермаркеті", – сказав міністр юстиції, передає 24 канал.

Додав, що постачання продуктів до в'язниць – ключовий критерій. Оскільки, якщо закупівлю проведуть, а вона потім буде оскаржена, скасована або постачальник не зможе реалізувати продукцію, то люди почнуть голодувати.

Мін'юст спільно з Фондом держмайна виставив на продаж Ірпінський виправний центр (№132). Він знаходиться в селищі Коцюбинське на Київщині. Стартова ціна - 220 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Малюська розповів, як годують в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути