Ексклюзиви
понеділок, 03 серпня 2009 12:34

Макаревич слідом за Путіним спустився на дно Байкалу

Макаревич слідом за Путіним спустився на дно Байкалу
Лідер групи "Машина времени" Андрій Макаревич занурився в озеро Байкал на глибоководному апараті "Мир-2".

"Мир-2", в якому разом з Макаревичем знаходились пілот Євгеній Черняєв і представник фонду сприяння збереження озера Байкал по Іркутській області Михайло Щадов, досяг глибини 1,4 тисяч метрів. Апарат досліджував хребет біля мису Толстий, а також зайнявся пошуком артефактів. Занурення закінчилось о 09:30 за київським часом. Одночасно з "Миром-2" в зануренні брав участь апарат "Мир-1". У ньому знаходились віце-президент асоціації полярників Володимир Стругацький, депутат парламенту Іркутської області Юрій Фалейчик і пілот Віктор Ніщета.

Андрій Макаревич знаходиться на Байкалі з 30 липня. Він вже дав концерти в Іркутську і Ангарську. Спільно з Макаревичем на концертах виступав "Оркестр креольського танго". Після занурення на "Мирі-2" лідер "Машини часу" збирається зайнятися дайвінгом.

Глибоководні апарати "Мир-1" і "Мир-2" досліджують Байкал з 2008 року. За два сезони експедицією було відкрито декілька нових організмів і виявлено місце виходу нафти в озеро. 1 серпня 2009 року глибоководне занурення в Байкал на апараті "Мир-1" здійснив прем"єр-міністр Росії Володимир Путін. Глибина занурення склала 1,4 тисяч метрів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Макаревич слідом за Путіним спустився на дно Байкалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути