понеділок, 18 січня 2021 20:09

Макар Кириченко у два місяці боровся з раком сітківки ока, тепер виявили рак головного мозку– потрібно 300 тисяч євро

Автор: Фото надане Оленою Загарнюк
  2-річний Макар Кириченко з Києва в двомісячному віці боровся з раком сітківки правого ока.  А на початку січня в дитини виявили рак головного мозку.
2-річний Макар Кириченко з Києва в двомісячному віці боровся з раком сітківки правого ока. А на початку січня в дитини виявили рак головного мозку.

2-річний Макар Кириченко з Києва в двомісячному віці боровся з раком сітківки правого ока. Переніс операцію і лікування. А на початку січня в дитини виявили рак головного мозку. Хлопчик перебуває в одній із клінік Іспанії. На обстеження і лікування потрібно €300 тис.

"Макар – це син моєї сестри. Коли йому було два місяці, в нього виявили рак сітківки правого ока або ретинобластому. Лікування проводили в Ізраїлі та Швейцарії. Лікарі до останнього намагались врятувати око. Проте довелося видалити разом з пухлиною. Дитина постійно проходила обстеження. 7 січня лікарі шокували нашу родину. У Макара пінеобластома - рак головного мозку. В окремих випадках це може бути у дітей з ретинобластомою. Пухлина блокує нормальне перетікання спинномозкової рідини. Внутрішньочерепний тиск у Макара піднявся в 4 рази вище норми. Наші лікарі побоювалися, що в найближчі години Макар може впасти в кому. Тому близько опівночі його прооперували. Небезпека життю минула. Ця операція дала Макарові можливість дожити до поїздки на лікування за кордоном. Батьки з ним вже в Іспанії. Проходять обстеження. А потім дитині призначать курс хімії та променевої терапії, операцію, пересадку кісткового мозку і реабілітацію. На все це треба 300 тисяч євро. Ми своїми силами повторно збираємо величезну суму. Часу всього тиждень, а грошей треба зібрати в 5 разів більше, ніж на лікування раку ока. Просимо допомоги в небайдужих людей", - розповіла Gazeta.ua тітка Олена Загарнюк.
Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку: 5168 7573 6271 5494 або Монобанку: 4441 1144 4508 9863 (Кириченко Аліна Олександрівна).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максиму Кравченку на лікування лейкозу потрібно близько €160 тис.

Зараз ви читаєте новину «Макар Кириченко у два місяці боровся з раком сітківки ока, тепер виявили рак головного мозку– потрібно 300 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути