середа, 29 липня 2009 10:12

Майже 40 іспанців стали жертвами вибуху казарми

Майже 40 іспанців стали жертвами вибуху казарми
У іспанському місті Бургос біля казарми Цивільної гвардії (іспанська жандармерія) вибухнув замінований автомобіль, повідомляє газета El Mundo з посиланням на представників іспанської поліції. В результаті вибуху щонайменше 37 людей отримали легкі поранення.

Вибух стався близько 4:00 за місцевим часом (5:00 за київським). Автомобіль був припаркований біля задньої стіни будівлі, де розташовуються житлові кімнати співробітників Цивільної гвардії та їхніх сімей. Більшість поранених постраждали від уламків розбитого скла; всього було госпіталізовано 31 людину.

На місці вибуху утворилася велика воронка. За відомостями газети El Pais, вибух викликав паніку серед населення і призвів до серйозних руйнувань: постраждала як будівля казарми, так і сусідні будинки. Як відмітив представник влади автономного співтовариства Кастілья і Леон, де розташовується Бургос, багато співробітників Цивільної гвардії, які проживають в казармі, знаходяться у відпустці, завдяки чому вдалося уникнути більшої кількості постраждалих.

Відповідальність за вибух поклали на баскських сепаратистів з угрупування ETA. Сепаратисти, які нерідко влаштовують теракти на півночі Іспанії, зазвичай попереджають поліцію за декілька годин до вибуху, проте на цей раз, як відмітили джерела видання, ніякого попередження не було. За відомостями поліції, підірваний автомобіль було угнано у Франції.

Як відзначає El Pais, баскські сепаратисти більше року тому почали підготовку до вибуху казарми в Бургосі. За даними іспанської поліції, затриманий в 2008 році лідер бойового осередку ETA Аркаіц Гойкоечеа дав особисте доручення про підготовку теракту своєму підручному на ім"я Іньїго Гутьєррес.

Угруповання ETA (Euskadi Ta Askatasuna, баскською мовою "Країна басків і свобода") - націоналістична організація, що домагається створення незалежної держави на історичній території Баскських земель (нинішня Країна басків і частина півдня Франції). У багатьох країнах світу ETA вважається терористичною організацією. За минулий рік в Іспанії та Франції було заарештовано декілька високопоставлених членів угруповання, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Майже 40 іспанців стали жертвами вибуху казарми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути