Ексклюзиви
пʼятниця, 08 січня 2016 08:00

Майданівці пройшлися "Ходою ганьби" (8 січня)

Ніч на 8 січня на Майдані Незалежності пройшла спокійно.

Напередодні близько 50 активістів із червоно-чорними прапорами провели пікет ресторану "Егоїст" на вулиці Московській, який належить в.о. голови КМДА Анатолію Голубченку.

 

Пікетувальники розмалювали зовнішні стіни закладу націоналістичними написами, а також прикріпили до них наклейки зі словами "Купуючи тут, ви підтримуєте Партію регіонів" і "Увага, власність бандитів".

 

"Це ресторан Голубченко. Тут він обідає десь на 50 тисяч гривень кожен раз. Він повинен знати, що також живе серед нас, і його бізнес серед нас. І він відповідає за ті злочини, які хотів, можливо, зробити, за нашою інформацією. Зараз ми донесемо і йому, і його бізнесу, що кияни знають, де вони варять грошики, і ми це не залишимо безкарним, якщо вони будуть порушувати наші права", - говорить один із організаторів пікету.

Близько 9-ї ранку 8 січня розпочалася акція "Хода ганьби".

Спочатку активісти вирушили пікетувати будівлю Генеральної прокуратури. Головна вимога - припинити переслідування учасників Майдану.

"5 нардепів, йдемо до Пшонки з'ясувати, як йде розслідування незаконних дій міліції 30 листопада, 1 і 12 грудня й інших справ, які саботує Генпрокуратура. У тому числі пов'язаних із виконанням закону про декриміналізацію прав учасників маніфестацій - Дзиндзі та інших", - написав нардеп Олександр Бригинець.

Із Майдану до будівлі МВС висунулася колона активістів. Проходячи повз офіс Партії регіонів на вулиці Липська, активісти кілька разів проскандували "Ганьба!". Після репліки одного з провідних колони Ігоря Луценка про те, що регіонали не розуміють українську мову, колона проскандувала російською: "Позор!".

Перед будівлею МВС активістів зустріли кілька міліціонерів. Активісти вимагають від міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка вийти до них і відзвітувати про хід розслідування побиття Чорновол.

 

Далі пікет активістів Майдану перейшов з-під Міністерства внутрішніх справ у Маріїнський парк, до будівлі Міністерства охорони здоров'я. Від міністра Раїси Богатирьової люди вимагають не брехати про стан здоров'я побитої журналістки Тетяни Чорновол.

 

Близько 150 учасників Майдану скандують під міністерством "Богатирьова, не бреши!".

8 січня Печерський суд відмовився зобов'язати прокурора звільнити останнього вязня Банкової Ярослава Притуленка. Його затримали після подій на Банковій 1 грудня минулого року і досі утримують в СІЗО.

На пікет до суду прийшли кілька сотень активістів Євромайдану. Вони скандують "Ярославе, ми з тобою!" та "Свободу невинним!". Також мітингувальники вимагають звільнити Притуленка просто у залі суду, посилаючись на закон про припинення переслідувань учасників мирних акцій.

До пікетувальників приєдналась колона активістів, яка прийшла з Майдану. Перед судом також присутні народні депутати від опозиційних партій.

8 січня 2014 року Сенат США прийняв резолюцію про підтримку українського народу. У резолюції міститься заклик до уникнення насильства та проведення національного діалогу. Сенат засуджує рішення української влади застосувати силу проти мирних демонстрантів.

У той же день прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що акції протесту згубно вплинуть на життя в країні.

"Від барикад в нашій країні не додасться ні хліба, ні масла, ні м'яса, ні басейнів. Будуть тільки збитки і руйнування", - сказав Азаров.

Святковий передзвін і парад зірок: Майдан зустрів Різдво Христове (7 січня)

Зараз ви читаєте новину «Майданівці пройшлися "Ходою ганьби" (8 січня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути