пʼятниця, 14 серпня 2009 13:53

Мадонну запідозрили у поклонінні сатані

Мадонну запідозрили у поклонінні сатані

Польські націоналісти запідозрили поп-співачку Мадонну, яка повинна виступити у Варшаві 15 серпня, в тому, що вона таємно поклоняється сатані і навмисно підриває основи християнства.

"Мадонна зосередилася на висміюванні та образі релігійних почуттів християн. Можливо, вона робить це тому, що є сатанисткою, але приховує цей факт", - заявив Мар"ян Баранський, керівник організації "Pro Polonia", яка займається захистом національних традицій і релігії. Колишній член польського парламенту Зігмунт Врзодак підтримав Баранського: "Мадонна висміює образ розіпнутого Христа, символ всього християнства", - підкреслив політик.

Раніше повідомлялося, що польські католики висловили занепокоєння з приводу майбутнього концерту американської виконавиці у Варшаві. Особливе обурення релігійної групи викликала дата заходу. Річ у тому, що 15 серпня католики відзначають день Вознесіння пресвятої Діви Марії. Вони закликали поп-зірку перенести шоу на інший день і пригрозили їй акцією протесту у разі невиконання їхнього прохання. Також про перенесення дати концерту просив і колишній президент Польщі Лех Валенса.

Націоналісти, які засудили поведінку Мадонни, також нагадали, що в середині серпня відзначається не тільки релігійне свято, але і роковини Варшавської битви - вирішальної битви радянсько-польської війни 1919-1921 років. Між тим, Баранський заявив журналістам, що жодних демонстрацій у Варшаві 15 серпня проводитися не буде. Мітинги проти Мадонни вирішено відкласти через побоювання з приводу можливих масових безладів. Однак про те, чи погодилися католики не влаштовувати акцій проти співачки, агентство не повідомляє.

13 серпня польський телеканал TVN24 повідомив про те, що на Гданьському мосту через Віслу з"явився великий плакат, на якому Мадонна зображена в образі Діви Марії. Автор зображення, відомий під ім"ям Фернандо, опублікував на одному з інтернет-форумів запис, в якому закликав політиків вирішувати проблеми безробіття, а не протестувати проти Мадонни.

Сама Мадонна досі ніяк не відреагувала на висловлювання політичних і релігійних діячів Польщі. Організатори шоу виконавиці також не давали коментарів з приводу ситуації, що склалася, і не оголошували про бажання співачки піти на поступки і відкласти свій варшавський виступ. Концерт Мадонни на підтримку її останнього альбому "Hard Candy" пройде у варшавському аеропорту Бемово, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Мадонну запідозрили у поклонінні сатані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути