субота, 16 листопада 2013 02:16

Мадонна закликала звільнити активістів Грінпіс

Мадонна закликала звільнити активістів Грінпіс
Знаменита американська співачка Мадонна, французька актриса Марійон Котійяр і інші знаменитості виступили на захист заарештованих у Росії активістів Greenpeace.

Міжнародна організація Greenpeaceопубликовала їх обігу у своєму блозі в мережі Twitter.

У своєму акаунті в Instagram Мадонна розмістила зображення з плакатом #FreetheArctic30. "Ці 30 осіб перебувають у російській в'язниці за організацію мирного протесту в Арктиці! Нехай ваш голос буде почутий. Давайте повернемо цих людей додому!", - пише співачка.

Крім Мадонни в мікроблозі Greenpeaceопубликованы фотографії Марійон Котицяр, зірки фільмів Таксі та Життя в рожевому кольорі, що позує з плакатом Я захисниця клімату. Як повідомляє агентство, актриса заявила, що арешт активістів "абсурдний і божевільний".

Як повідомлялося раніше, з проханням звільнити активістів Greenpeace до Путіна звертався Пол Маккартні.
Нагадаємо, 18 вересня активісти Greenpeace спробували піднятися на нафтову платформу Прирозломна у Печорському морі, яка належить Газпрому. Екологи планували вивісити на платформі банер, осудливий нафтовидобуток в Арктиці.

Акція була придушена російськими прикордонниками. Капітан судна Arctic Sunrise з активістами на борту відмовився керувати судном після його затримання. На наступний день спецназ прикордонних військ ФСБ захопив Arctic Sunrise, криголам відбуксирували в Мурманськ, а весь екіпаж був заарештований на два місяці.

На борту криголама Greenpeace Arctic Sunrise знаходилися 30 чоловік з 18 країн.

Слідче управління СКР пред'явило звинувачення у піратстві всім 30-ти фігурантам кримінальної справи за фактом нападу на нафтову платформу Прирозломна 3 жовтня. Їм загрожувало від 10 до 15 років позбавлення волі. 23 жовтня заявив, що звинувачення будуть перекваліфіковані на відносно більш м'яку статтю хуліганство. Однак звинувачення в піратстві досі не зняті. Таким чином, активісти звинувачують одночасно у двох кримінальних злочинах, які можуть спричинити покарання до 15 і 7 років ув'язнення відповідно.
Зараз ви читаєте новину «Мадонна закликала звільнити активістів Грінпіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути