неділя, 18 березня 2007 12:03

Лютеранська церква Швеції першою в світі дає згоду на вінчання одностатевих пар

Лютеранська церква Швеції першою в світі дає згоду на вінчання одностатевих пар. Про це заявило сьогодні керівництво Церкви.

Наступного тижня буде опубліковано проект нового закону про шлюб. Всі пари, як різностатеві, так і одностатеві, зможуть одружуватися на однакових умовах. Церква в цілому зберігає за собою право на вінчання, проте кожен священик винен буде сам вирішувати, чи отримувати йому дозвіл на проведення обряду вінчання.

У суспільстві до питання про одруження гомосексуальних пар в Церкві ставляться украй неоднозначно, і, безумовно, опублікований проект викличе найгарячіші суперечки. Проте єпископ Бертіль Уттерберг, що виступає від імені всіх єпископів і церковного правління, вважає, що головне - це те, що у Шведської церкви є чітка позиція щодо цієї проблеми. "Важливо, щоб Шведська церква мала вагу в екуменічному плані, йдучи на крок вперед і показуючи можливі шляхи. В цьому сенсі ми є першими", - констатував він, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Лютеранська церква Швеції першою в світі дає згоду на вінчання одностатевих пар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути