понеділок, 05 лютого 2018 20:23

Будь-яка спроба диктатури завершиться руйнацією системи зсередини - політолог

Будь-яка спроба диктатури завершиться руйнацією системи зсередини - політолог
Єрмолаєв:Путін приходить, щоб піти. Для нього це останній термін. ФОТО: Сергій СТАРОСТЕНКО

Через світову глобалізацію політична диктатура стає не можливою. Люди можуть вільно залишати систему, де не рахуються з їх правами та свободами. Путін свідомий цього, тому муситиме піти на поступки.

Про це розповів політолог, директор експертно-аналітичної групи "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв в інтерв'ю журналу "Країна".

"У ХХІ столітті політична диктатура буде неможливою. Взаємовплив дуже високий, є вже певні вимоги, що випрацювані у політичному устрої, правах людини. Але з іншого боку – політична диктатура призводить до того, що люди, маючи можливості глобальних зв'язків, комунікацій, транспорту, можуть залишати систему. Система починає руйнуватися зсередини. Будь-яка спроба диктатури завершується саме цим", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивця і агресор Путін в історії хоче залишитися на позитиві - Березовець

На думку експерта, 2018-й рік стане для Росії роком відлиги.

"Путін приходить, щоб піти. Для нього це останній термін. Кремль проводить імперську політику. Росія зіткнулася з системними проблемами. Перша – функціонування мобілізаційно-економічної моделі. Вона виявилась ефективною в умовах війни. Але ж РФ ізольована від кредитів, інвестиційних програм, можливості повноцінно працювати з високотехнологічним ринком. Це стримує її розвиток. Путін намагатиметься зробити 2018-й роком відлиги. Після перемоги на виборах напевне демонструватиме кроки назустріч Заходу. Це можуть бути поступки у сирійському, північно-корейському питаннях. У трикутнику Росія, Китай, Захід можуть розіграти українську проблему", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук: Путін вичерпав можливості впливу на Україну

Існує велика вірогідність, що російські регіони отримають більше повноважень. Для Путіна це буде вимушеним кроком.

"Другий системний виклик – конфлікт поколінь. Виросли ті, хто не мають ностальгії за Радянським Союзом, не купилися на ідеї "русского мира". З'явилися нові лідери – наприклад, Олексій Навальний. Якщо Путін зацікавлений у стабільності режиму, то змушений буде іти на поступки. Наприклад, лібералізувати вибори. Третє питання – баланс внутрішнього розвитку. Регіони перебувають у складному становищі. Путін, скоріше за все, змушений буде погодитись із збільшенням повноважень регіональних влад", - зазначив політолог.

Інтерв'ю з Андрієм Єрмолаєвим читайте у журналі "Країна" від 1 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Будь-яка спроба диктатури завершиться руйнацією системи зсередини - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути