пʼятниця, 12 березня 2021 15:42

Ляшко розвіяв міф про коронавірус, на якому спекулюють організатори похорон

Ляшко розвіяв міф про коронавірус, на якому спекулюють організатори похорон
Померлих від коронавірусу не обов'язково кремувати чи ховати у пакеті. Фото: pexels.com

Померлих від коронавірусу не обов'язково кремувати чи ховати у щільному пакеті.

"Бачу чимало публікацій в засобах масової інформації та соціальних мережах про, часом, дикунські речі, які відбуваються під час поховань померлих від ковіду. Запевняю, що відповідно до чинних правил і рекомендацій від МОЗ щодо безпечного поводження з тілами померлих з підозрою або підтвердженою коронавірусною хворобою люди мають можливість попрощатися, забрати тіло і поховати рідних за звичайною процедурою, але з обов'язковим дотриманням усіх необхідних заходів безпеки", - написав у Facebook головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Людей ховають у щільному пакеті тільки при наявності надлишкового виділення біологічних рідин з тіла. При виконанні правил безпечного поводження з тілами померлих проблем не повинно виникати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труна з тілом лежить 2 тижні в хаті, бо через Covid-19 немає місць на цвинтарях

"У реальності маємо ситуації, коли рідні померлого повинні пройти 7 кіл пекла, щоб попрощатися і поховати своїх рідних. Ще раз звертаюся до всіх, хто має відношення до процесу організації похорону. Не зловживайте розгубленим станом рідних і не спекулюйте на прописаних нормах, адже там немає обмежуючих правил, що тільки кремація померлого або захоронення тільки в щільному пакеті", - підкреслив Ляшко.

За останню добу в Україні виявили 12 946 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 649, медпрацівників - 450. У лікарні потрапили 3843 осіб. У Києві зафіксували 896 заражень за добу. У Житомирській області нарахували найбільше - 1310 нових випадків інфікування. Далі йдуть Вінницька - 940, Одеська - 704, Львівська - 704, Київська - 697 - області.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розвіяв міф про коронавірус, на якому спекулюють організатори похорон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути