понеділок, 01 листопада 2021 02:52

Ляля і Малиш із запорізького зоопарку переїхали в Нідерланди: яскраві фото
6

У середу, 27 жовтня, ведмедів Лялю та Малиша відправили із Запоріжжя до приватного зоопарку в нідерландському місті Ренен.

Тварини понад 20 років жили на Запорізькій дитячій залізниці, пише "Укрінформ".

Її керівник Михайло Черненький звертався до українських притулків із проханням забрати ведмедів, зокрема до Синевиру. Йому відмовляли через брак місць.

Фото: Дмитро Смольєнко, "Укрінформ"

В Україні тварин утримували з любов'ю. Проте умови, в яких вони перебували, не є сприятливими, розповіла директорка фундації "Ведмеді в серці" Інгрід Вермьолєн.

"Ми зробили вебсайт та звернулись до людей через інтернет з проханням допомогти зібрати гроші на порятунок трьох ведмедів: двоє з України й одна ведмедиця з Боснії. Упродовж п'яти місяців зібрали €71,6 тис. Ми дуже раді, що керівник дитячої залізниці розуміє ситуацію і вирішив віддати цих тварин", - сказала Вермьолєн.

Малиш і Ляля важать приблизно по 300 кг. До місця тепер уже постійного проживання їх доправлять у спеціальних клітках. Вага кожної приблизно 150 кг. Ведмеді будуть спати всю дорогу - це приблизно 50 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тварин нагодували гарбузами перед Гелловіном - яскраві фото з київського зоопарку

"Неймовірно складний процес підготовки: від пошуку нового дому в одному з найкращих притулків реабілітаційного типу та до згоди прийняти наших ведмедиків. Підготовки всіх необхідних документів, погоджень, нашого супроводу до кордону (з Польщею. - Gazeta.ua) протягом 18 год. та завершення митних процедур на кордоні", - розповіла керівниця проєкту ГО "Еко-Галич" Іванна Кудіна.

Партнери з Нідерландів відгукнулися на прохання і запропонували свою допомогу в організації перевезення ведмедів.

"З початку 2021 року ми спільно працювали над організацією їхнього (медведів. - Gazeta.ua) порятунку. У нашої організації це 29-й та 30-й врятований ведмідь. Але перші, яких ми відправляємо за кордон. У межах цього проєкту в березні на дитячу залізницю запросили найкращих ветеринарів України, які полікували зуби Малишу та Лялі, провели діагностику та хірургію. У Малиша ікла були сточені, кровили, нерви були оголені", - розповіла Кудіна.

Фундація "Ведмеді в серці" займається порятунком тварин з 1993 року. Тварини потраплять у приватний зоопарк Ouwehand ("Ведмежий рай"). Його площа сягає 2 га. Там є водоспади, барлоги, прогулянкові зони. У зоопарку вже мешкають ведмеді з Грузії та Західної Європи. Разом із запорізькими хижаками їх буде дев'ятеро.

Зараз ви читаєте новину «Ляля і Малиш із запорізького зоопарку переїхали в Нідерланди: яскраві фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути