понеділок, 03 травня 2010 15:36

Львівські журналісти передали свої вимоги російському уряду (ФОТО)

Сьогодні, 3 травня, о 10.30 на головному залізничному вокзалі Львова під час протестної акції журналісти газети "Експрес" передали вимоги про захист свободи слова в Україні російському уряду.

Головний редактор "Експресу" Ігор Починок та ще п'ятеро журналістів прикували себе ланцюгами до поїзда Будапешт-Москва. Виступають проти тиску на їхнє видання з боку місцевої прокуратури та податкової.

"До нас підходили російські пасажири. Казали: "Дайте нам свои журналисткие требования. Ми передадим их нашему правительству. Может смогут помочь". Ми дали їм листівки з переліком вимог. Міліціонери підійшли десь на 10 хвилині акції. Просили не затримувати поїзд. Сказали, що про нашу акцію вже повідомили губернатора Василя Горбаля. Він дав вказівку дізнатися про наші вимоги. Підходили залізничники. Ми запевнили, що поїзд затримувати не будемо, то вони заспокоїлись. Журналісти прикували себе до перил біля східців у останній вагон. Простояли так з 25 хвилин, доки тривала посадка на потяг. Але це була остання коректна акція. Далі будуть радикальніші виступи", - сказав Богдан Куфрик из "Експреса".

В акції взяли участь близько півсотні "експресівців". Тримали плакати : "Медведька – у відставку!", "Де справа, пане Могильов?", "Прокурора Баганця – до суду!", "Слідчого Мельника – за грати!", "Куди їдемо, пане Янукович?".

Поїзд Будапешт-Москва з львівського вокзалу вирушив вчасно.

Gazeta.ua

Фото Експрес
Зараз ви читаєте новину «Львівські журналісти передали свої вимоги російському уряду (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути