четвер, 21 березня 2013 17:46

Львівська влада почала тиск на захисників Снопківського парку

Влада почала збирати особисту інформацію про людей, які активно захищають у Львові "Снопківський" парк від забудови. Про це сьогодні на прес-конференції заявила адвокат Галина Янко.

Автор: Фото: Євген Борісов
  Галина Янко
Галина Янко

Останні півроку львівська громада воює бюрократичними методами з чиновниками й частиною депутатів за збереження парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва парку "Снопківський".

"Близько 5 місяців тому виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив злочинне рішення "про розроблення детального плану території району забудови на вулиці кримській", - сказала Янко. - Це фактично означало забудову Снопківського парку, межі якого затверджені з 1984 року. А секретар міськради, член парті "Свобода" й член виконавчого комітету міськради Павлюк активно заперечує те, що у парку є межі, й стверджує, що його можна забудовувати".

Автор: Фото: Євген Борісов
  Роман Мацібурка
Роман Мацібурка

За два тижні після рішення комітету мешканці прилеглих до парку вулиць подали скаргу у прокуратуру міста.

"Прокуратура нас підтримала й наклала протест на рішення виконкому, - розповіла Янко. - Та через 2 місяці виконком знову ухвалив рішення "про розроблення детального плану території у межах вулиць: Зелена, Липова Алея, В. Стуса, Кубанська". Цим рішенням виконком включив увесь парк у територію забудови. Міністр культури України Новохатько визнав, що це незаконне рішення, прокуратура знову це рішення опротестувала, а виконком в березні уже втретє посягає на територію парку, щоб провести тут будівництво".

Галина Янко повідомила, що сьогодні одному із захисників парку спалили автомобіль.

"Щойно мене повідомили про те, що начальнику управління охорони історичної спадщини у Львівській обладміністрації спалили машину, - розповіла Галина. - Так от саме цей чиновник один із тих, хто брав участь у прес-конференції. Не знаю чи саме через це йому спалили авто, але якась лінія з цим тут є. Також на мене тиснуть психологічно. Після першої прес-конференції відбулась стрілянина біля мого будинку. Нещодавно невідомі люди ходили й фотографували будинки людей, які захищають парк. Потім вони розпитували мене чи я маю дітей, чи маю чоловіка. Задавали незрозумілі питання. Це психологічний тиск".

Місцевий мешканець Роман Мацібурка сказав, що мешканці готові у разі потреби силою захищати парк.

"Якщо туди усе ж підведуть будівельну техніку, то адекватна дія за нами не забариться, - сказав чоловік. Він з народження живе біля парку. - Перейдемо від бюрократичної війни до реальної. 90% мешканців за збереження парку, тому будемо його захищати".

 

Зараз ви читаєте новину «Львівська влада почала тиск на захисників Снопківського парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути