пʼятниця, 09 жовтня 2009 17:20

Лукашенко з Ющенком обеззброїли віце-прем"єра РФ

Лукашенко з Ющенком обеззброїли віце-прем"єра РФ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на саміті СНД в Кишиневі відбулася гостра дискусія. Він підтримав аргументи Ющенка і назвав виступи Президента України "сильними", а аргументацію - "убивчою"

"Дуже гострою, жорсткою вийшла розмова", - сказав глава білоруської держави журналістам в п"ятницю в Кишиневі, підводячи підсумки засідання Ради голів держав СНД.

Президент Білорусі відзначив, що напередодні саміту дуже складно формувався порядок денний.

"Ситуацію врятували білоруси, внісши на розгляд питання про вживання заходів із подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи", - відзначив Лукашенко.

Він повідомив, що в ході засідання голів держав СНД у вузькому складі поставив питання віце-прем"єрові РФ Олексію Кудріну.

"Росія - багата країна. Тому, чим ви можете допомогти нам всім? Конкретне питання, без всяких питань, про те, що щось підвищимо, знизимо.У відповідь почалися розмови: так, ми в МВФ голосуємо", - продовжив Лукашенко.

"А виходить так, що МВФ виділяє нам кредит з урахуванням того, що пообіцяла Росія. Він (Кудрін) заявляє, що ми (Росія) $500 млн не дамо. МВФ нам ставить питання: як же так, ми розраховували, що Росія дасть $500 млн", - заявив білоруський президент. - "Тому я говорю: це ви нам так допомагаєте? Я думаю, що правильно загострив це питання".

Лукашенко процитував міністра фінансів Росії.

"Та ні, ми не проти. Ми $500 млн вивчимо". "Так навіщо ви кажете, що не дасте кредит?", - запитав Лукашенко.

Окрім цього, президент Білорусі вітав висловлену на саміті позицію президента України.

"Дуже сильно виступив Віктор Андрійович Ющенко. Його аргументація була убивчою. Квінтесенцією його виступу стало те, що їм (Україні - ред) не треба було б просити 17 мільярдів від МВФ, нам не треба було б $500 млн, якби ми створили зону вільної торгівлі (в рамках СНД), про яку давно говоримо. Ми б самі заробили ці гроші".

"Це була жорстка, аргументована позиція президента України. У такому ж ключі виступили Таджикистан, Азербайджан. Крити було нічим", - заявив президент Білорусі.

Ющенко також відзначив жорсткий характер дискусії, що відбулася.

На його думку, в результаті не було запропоновано жодної цікавої ідеї на державному рівні по виходу з кризи. Всі виступи, за словами українського президента, зводилися до того, що кризу можна перечекати.

Він відзначив, що не згоден з такою "пасивною" позицією.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко з Ющенком обеззброїли віце-прем"єра РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути