субота, 25 листопада 2017 12:00

Лукашенко прокоментував затримання українського журналіста

Лукашенко прокоментував затримання українського журналіста

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував ситуацію із затриманим в Білорусі українським журналістом Павлом Шаройком. Там його запідозрили у шпигунстві.

Лукашенко розповів, що питання затриманого обговорювали під час його зустрічі з Петром Порошенком в Об'єднаних Арабських Еміратах на початку листопада. Про це повідомляє БЕЛТА

"Порошенко мені говорить, що йому скандал не потрібен. Я йому кажу: Петро Олексійович, він мені теж не потрібен. Я не буду тут показувати, що ми затримали українських шпигунів. Одні працювали під прикриттям дипломатів, інші – під прикриттям журналістів. Ми тихо вислали цього посольського працівника. Але якщо ви розпочнете розкручувати цю тему, кажу йому, то ми будемо змушені розкрити карти. Що сталося? Він викинув це в ЗМІ. Тоді я дав команду оприлюднити деякі факти в медіа, щоб ви розуміли, що ми не нагнітаємо обстановку. Ми показали, і людина зізналася, де працювала. Я знаю, як працюють агенти під прикриттям. Я не перший рік президентом. Вони порушили нашу домовленість. І ніякої руки Москви тут нема", - сказав Лукашенко.

25 жовтня у Білорусі затримали українського журналіста Павла Шаройка. Звинуватили у створенні агентурної мережі в країні. Після цього персоною пон-грата оголосили радника посольства Украни у Білорусі Ігора Скворцова. Він ніби-то координував розвідувальну діялність Шаройка.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко прокоментував затримання українського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути