пʼятниця, 06 лютого 2009 10:30

Лукашенко не визнає, що кредит РФ вплине на визнання Білоруссю Абхазії та Осетії

Лукашенко не визнає, що кредит РФ вплине на визнання Білоруссю Абхазії та Осетії
Президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував повідомлення, що з"явилися у низці ЗМІ, про те, що Мінськ може визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії в обмін на російський кредит.

"Ми не приймаємо тиску ані з боку Європи, ані з боку Росії"

Як відзначив Лукашенко, "що стосується Абхазії та Осетії, я вже кілька разів про це говорив, у нас є в цьому плані своя позиція, - ми не приймаємо жодного тиску ані з боку Європи, ані з боку Росії. У нас обраний парламент, він обговорить це питання, в рамках нашого законодавства внесуть пропозицію, і ми вирішимо цю проблему. Але це ніяк не пов"язано з цими кредитами".

Як повідомив у вівторок журналістам помічник президента РФ Сергій Приходько, Росія готова надати Білорусі додатковий кредит в декілька десятків мільярдів рублів після визначення умов і напряму його використання.

За словами заступника глави Мінфіну РФ Дмитра Панкіна, в грудні минулого року Білорусь надіслала лист Росії з проханням про надання кредиту в 100 мільярдів рублів в обмін на перехід на розрахунки в рублях у взаємній торгівлі.

За словами Лукашенко, Білорусь запропонувала Росії на останніх переговорах, щоб "російський рубль вже зараз робив кроки до того, аби стати справжньою повноцінною регіональною валютою".

Нагадаємо, що в листопаді минулого року Росія та Білорусь підписали угоду про надання Мінську кредиту у розмірі двох мільярдів доларів.

Тим часом, Абхазія та Південна Осетія вже двічі зверталися до Білорусі з проханням визнати їхню незалежність.

Як повідомлялося, 10 грудня поводження Південної Осетії та Абхазії з проханням про визнання незалежності цих республік надійшли в Палату представників Національних зборів Білорусі.

У жовтні поточного року абхазький парламент вже звертався до парламентів Білорусі та Ірландії з проханням визнати незалежність Абхазії.

Білорусь спочатку виявила готовність визнати Південну Осетію та Абхазію, проте пізніше оголосила, що вирішить це питання після парламентських виборів (які пройшли в кінці вересня).

За матеріалами РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко не визнає, що кредит РФ вплине на визнання Білоруссю Абхазії та Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути