Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2008 16:53

Лукашенко дозволив будівництво АЕС

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав постанову Ради безпеки "Про розвиток атомної енергетики в Республіці Білорусь", відповідно до якої в республіці буде побудована перша в країні АЕС. Про це повідомляє в п"ятницю БелаПАН з посиланням на офіційні джерела в білоруському керівництві.

Згідно з документом, експлуатацію першого енергетичного блоку станції планується почати в 2016 році, другого — в 2018 році.

Остаточне політичне рішення про будівництво АЕС у Білорусі буде ухвалене на засіданні Ради безпеки 15 січня. "Це енергетичне підприємство має для нас велике значення, всі пов"язані з ним питання важливі, оскільки вони зачіпають безпеку населення, причому не тільки нашої країни", - заявив тоді Лукашенко.

За словами міністра фінансів Білорусі Миколи Корбута, приблизна вартість зведення АЕС може скласти близько 4 мільярдів доларів. Джерелами фінансування для реалізації проекту є бюджетні кошти, зовнішні запозичення, фонд національного розвитку і інноваційний фонд Міністерства енергетики. Раніше Лукашенко не виключив також і залучення приватних капіталовкладень.

Остаточне місцерозташування майданчика для будівництва АЕС планується вибрати весною 2008 років. Як раніше повідомляла прес-служба президента, це буде територія площею близько 100 квадратних кілометрів, на якій потім буде визначений майданчик (10—12 квадратних кілометрів) для станції, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко дозволив будівництво АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути