четвер, 05 лютого 2015 14:30

Луганськ обстрілювали касетними боєприпасами - ОБСЄ

Луганськ обстрілювали касетними боєприпасами - ОБСЄ
Фото: uapress.info

У спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ зафіксували використання касетних боєприпасів під час обстрілу Луганська минулого тижня.

"Вперше за багато тижнів ми повідомили про використання касетних боєприпасів у Луганську минулого тижня", - сказав заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг на прес-конференції в четвер у Києві.

При цьому він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ визначили напрямок, звідки прилетіли снаряди, але не можуть назвати, хто саме їх застосовував.

Хуг зазначив, що в зоні АТО фіксуються численні бойові зіткнення із застосуванням танків, артилерійських систем, протитанкових ракет, кулеметів і стрілецької зброї.

Заступник керівника місії підкреслив, що в результаті бойових дій продовжує страждати мирне населення. За його словами, місія ОБСЄ продовжує роботу в надії встановити тимчасове перемир'я для того, щоб дати можливість евакуюватися цивільному населенню.

"Спеціальна моніторингова місія готова сприяти відновленню і підтримці перемир'я, яке необхідно зберегти мінімум протягом трьох днів", - заявив Хуг.

 

Зараз ви читаєте новину «Луганськ обстрілювали касетними боєприпасами - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути