Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2013 09:49

Найкращою країною для життя знову стала Норвегія

Найкращою країною для життя знову стала Норвегія
Фото: provce.ck.ua

За індексом кращого життя, розробленим Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), перше місце у світі нині посідає Норвегія. Дані про це розміщені на веб-сайті ОЕСР.

Вони свідчать про те, що в Норвегії середній працівник отримує 30 465 американських доларів на рік, що перевищує середньостатистичний заробіток у країнах-членах ОЕСР (22 387 доларів США на рік). Прибуток 20% найбільш заможної частини населення Норвегії в чотири рази перевищує прибуток 20% найбідніших її мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Норвегії перед Різдвом зникло масло

Норвежці працюють по 1414 години на рік, тобто менше, ніж більшість населення розвинених країн-членів ОЕСР (1749 годин). Тільки 3% працівників працюють понаднормово, що істотно нижче за середній показник за ОЕСР (9%). При цьому серед чоловіків подовжений робочий день мають 4%, серед жінок - тільки 1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Норвегії стався найбільший в історії країни землетрус

Середня тривалість життя в Норвегії становить 81 рік, що на рік більше, ніж у середньому у країнах ОЕСР (80 років). Норвегія також демонструє добрі результати за якістю води: 88% населення задоволені якістю використовуваної ними води, що перевищує середній показник у країнах-членах ОЕСР.

Зараз ви читаєте новину «Найкращою країною для життя знову стала Норвегія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути