вівторок, 09 червня 2009 18:15

Лондон стоїть на порозі транспортного колапсу

Лондон стоїть на порозі транспортного колапсу
У Лондоні у вівторок починається страйк працівників метро, яка, як очікується, паралізує столицю на дві доби. Члени профспілки працівників залізничного і морського транспорту почнуть страйк о 18:59 за місцевим часом (20:59 по Києву).

На такий крок профспілки пішли через конфлікт навколо заробітної плати і скорочень. Близько 10 тисяч працівників метро незадоволені небажанням керівництва, а також керуючої компанії Transport for London ("Транспорт для Лондона") переглянути зарплатну політику і умови праці, а також наміром скоротити близько трьох тисяч робочих місць.

В понеділок переговори між конфліктуючими сторонами, що тривали майже 10 годин, не дали результату. Проте вони поновилися у вівторок, так що ще залишається надія на благополучний результат. Не виключено, що страйк, який обійдеться економіці міста в 100 мільйонів фунтів стерлінгів, буде скасований в останню хвилину.

Якщо ж акція відбудеться, то вона стане найбільшою з вересня 2007 року, коли через триденний страйк робота лондонського метрополітену була паралізована на дві третини.

Профспілка транспортних працівників RMT (Rail Maritime and Transport) наполягає на відміні так званого п"ятирічного плану, розробленого мером Борисом Джонсоном, який практично виключає перспективу підвищення оплати праці найближчим часом. Джонсон же у відповідь вже назвав страйк "сміхотворним і зайвим".

Столична влада при цьому щосили готується до транспортного хаосу, який стане неминучим наслідком страйку. В понеділок мерія сповістила населення про те, що на вулиці будуть виведені додаткові автобуси і таксі, а для велосипедистів по місту будуть розвішені варіанти маршрутів.

Крім того в лондонському метро заздалегідь попереджають про підготовлюваний страйк, а школи розсилають батькам SMS-повідомлення про те, що дітям необхідно вийти з дому заздалегідь, щоб не запізнитися на іспити, що проходять зараз.

Враховуючи те, що страйк запланований на будні, від транспортного колапсу постраждають не менше трьох мільйонів людей - саме такий щоденний пасажиропотік в лондонській "підземці", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лондон стоїть на порозі транспортного колапсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути