Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2012 15:47

Литвин прочитав тільки першу сторінку Біблії - Кужель

Литвин прочитав тільки першу сторінку Біблії - Кужель

Українські політики показують поганий приклад суспільству у питаннях гендерної рівності та елементарної поваги до жіноцтва. Така думка була висловлена успішними українськими жінками від політики, бізнесу та сфери мистецтва в ході прес-конференції, яка відбулася напередодні 8 березня.

Окрім свята всіх жінок, причиною круглого столу стали часті випадки неоднозначних висловлювань українських політиків-чоловіків в адресу їхніх колег жінок. Зокрема було згадано імена Володимира Литвина та Анатолія Могильова.

"Литвин прочитав тільки першу сторінку Біблії, де сказано про те, що Єва - з ребра. Там де йдеться про жінку, яка буде підтримкою чоловікові - він вже не читав".  - сказала Олександра Кужель, почесний президент аналітичного центру "Академія". Щодо слів Анатолія Могильова вона також висловила свою думку: "В європейському суспільстві такий політик мав би привселюдно вибачитись або негайно ж піти у відставку, у нас же таке собі дозволяв і президент, і прем'єр, і голова Верховної Ради".

Вона також розповіла про свій візит до Юлії Тимошенко у Качанівську колонію разом з представниками ОБСЄ, коли зустрітися чи, принаймні, поговорити по телефону з ув'язненою їм так і не вдалося.

"Охоронці нас не пустили, не погодились навіть допомогти їй підійти до таксофону, щоб поговорити з нами. Вони водили нас по всій території в'язниці, показали усіх ув'язнених, крім однієї. Нехай так хтось з політиків-чоловіків спробує хоча б тиждень поспати з увімкненим світлом та під постійним відео-наглядом. Ми зараз говоримо не про політику, а про жіночу солідарність," - сказала Олександра Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов послав Кужель засмагати і пасти корів

Директор інституту демографії та соціальних досліджень, Елла Лібанова, в свою чергу, зазначила що наразі проблема гендеру вже не полягає у тому, що жінка має захищати свої права, але у встановленні гендерної рівності.

"Гендерна рівність не значить, що жінка має укладати залізничні рейки: просто нехай чоловіки роблять те, що краще виходить у них, а жінки - те, що краще у них. Потрібно лише дозволити жінкам працювати у їхній сфері". - відзначила Лібанова.

Загалом учасники круглого столу погодились, що проблема працевлаштування жінок та їх виходу на пенсію лише поглиблюється з втручанням регуляторних норм та законів у цю сферу.

"Сьогодні роботодавець охочіше візьме на роботу чоловіка без досвіду роботи, ніж жінку, яка молода, активна та ще й, не дай Бог, щойно одружилася, бо він знає, що пройде якийсь час і вона вийде в декретну відпустку" - відзначила Елла Лібанова.

Інша ситуація, втім, теж не втішна, склалася для жінок, які шукають роботу в 50 років. "В 50 - жінка, фактично, може вже не знайти собі роботи. Після 55 років - вона вже її точно не знайде. Виходить так, що протягом 10 років вона не має жодного прибутку". - розповіла Олександра Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин про жінок при владі: у християнській ментальності чоловік - це вища істота

Відстоюючи позитивну сторону розмови, жіноцтво підтримала Марина Ставнійчук: "Жінка в політиці - це перш за все більше пропрацьована соціальна сфера. Жінки-політики чутливіші до нагальних проблем суспільства, тому 8% жінок в парламенті - це дуже мало. Щодо успішності політиків-чоловіків: я майже впевнена, що відсотків на шістдесят це - заслуга їхніх дружин".

Нагадаємо, днями Голова Верховної Ради України, Володимир Литвин необережно висловився щодо того, що в християнській традиції вищою істотою вважається чоловік. Ще раніше, на засіданні Верховної ради Криму, Анатолій Могильов кілька разів особисто образив Олександру Кужель.

Зараз ви читаєте новину «Литвин прочитав тільки першу сторінку Біблії - Кужель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути