четвер, 06 червня 2019 08:56

"Ліквідація УПЦ КП не має юридичної сили" - Філарет

Ліквідація Української Православної Церкви Київського Патріархату не є рішенням Помісного собору і не має юридичної сили.

"Зібрання, яке було 15 грудня 2018 в храмі святого благовірного князя Ярослава Мудрого (Теплій Софії), не є помісним собором УПЦ КП, а є ситуативним зборами делегатів УПЦ КП перед Об'єднавчим Собором, які за вимогою для участі в Об'єднавчому Соборі з боку представників Вселенського патріархату взяли формальний, ситуативний документ, що не має юридичної сили", – заявили у патріарха Православної церкви України (ПЦУ) Філарета на сайті ліквідованої УПЦ КП.

Постанова про ліквідацію УПЦ КП було підписано, так як представники Вселенського Патріархату відмовлялися починати Об'єднавчий Собор у Великій Софії. Але це нібито було формальне збори проведений з порушенням норм Статуту УПЦ КП, яке не може називатися Помісним Собором і нести ту ж владну силу.

"Опубліковане відео, що фіксує момент підписання даного "Постанови". Чтко і ясно показує квапливість, поспіх, відсутність будь-яких робочих органів зборів та підтверджує факт формального прийняття рішення про ліквідацію УПЦ КП", – йдеться в заяві.

 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарха Філарета назвали "токсичним" для світового православ'я

Наприкінці травня патріарх Філарет заявив, що частина положень томосу не підходить українській церкві. На його думку, така ситуація склалась, бо документ показали після Собору. Українські церковники не знали, що там написано.

Зараз ви читаєте новину «"Ліквідація УПЦ КП не має юридичної сили" - Філарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути