субота, 19 серпня 2017 10:06

LifeNews: найгучніші фейки та скандали телеканалу-брехуна

LifeNews: найгучніші фейки та скандали телеканалу-брехуна
Фейк про "Візитівку Яроша" досі підриває соцмережі. Фото: Urb-a

Російський пропагандистський телеканал Life раптово оголосив про своє закриття.

LifeNews припиняє телевізійне мовлення і переходить в Інтернет. Чим за чотири роки роботи телеканал запам'ятався глядачам?

"Візитка Яроша"
У квітні 2014 року телеканал поширив інформацію про те, що на місці обстрілу блокпосту неподалік Слов'янська у вщент згорілій машині була знайдена візитівка лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша. Цікаво, що цю "візитівку" вогонь абсолютно не зачепив. "Візитівка Яроша" досі продовжує підривати інтернет і заводить сторінки у соцмережах. Почали створювати кумедні фотожаби та сторінки у соцмережах. Вони створили десятки кумедних картинок з прославленою візитівкою - під час прес-конференції у Ростові її намагався розірвати екс-президент України Віктор Янукович. Візитівку Яроша у руках замість меча джедая тримає відомий герой саги "Зоряні Війни" Дарт Вейдер. Також, на думку жартівливих українців, саме візитівка Яроша стала причиною аварії "Титаніка" та може підірвати Кремль.
"Візитівка Яроша" стала одним із найпопулярніших інтернет-мемів за останні три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль шукає нові "візитки Яроша"

Гавкаючий журналіст
У лютому 2015 року у Мінську під час зустрічі нормандської четвірки журналіст LifeNews з гавкотом кинувся на знімальну групу ТСН у відповідь на запитання про його професійну діяльність, Він стрибнув на журналістку з гучним гавкотом і намагався схопити її за руку. Інші журналісти запропонували вивести нахабного кореспондента з офіційної зали через неадекватну поведінку.


$5 тис. українському добровольчому батальйону "Донбас"

У серпні 2014 року український руфер Mustang Wanted заksp на дах висотки на Котельній набережній в Москві і перефарбував зірку в кольори українського прапора. Власник телеканалу LifeNews Ашот Габрелянов вирішив придбати в нього відео пофарбування зірки. Cторони зійшлися на сумі у 5 тисяч доларів. Отримавши гроші, Mustang переслав відео пропагандистам, але при цьому раніше за LifeNews оприлюднив контент із зізнанням на своїй сторінці у Facebook. Потім руфер заявив, що перевів гроші, отримані за відео, батальйону "Донбас".

Цинічний фейк про рейс МН17

У липні 2015 року російські пропагандисти з LifeNews видумали ганебний фейк про причини катастрофи літака рейсу МН17. Із посиланням на "експерта" федерального інформаційного центру "Аналітика і безпека" Сергія Соколова, вони повідомили про те, що літак нібито був знищений зсередини, а катастрофа сталася внаслідок "спецоперації".
Фейк від LifeNews обурив користувачів соціальних мереж, а у вересні 2016 року Об'єднана слідча група щодо розслідування катастрофи МН17 оприлюднила доповідь, в якій чітко вказано, що літак був збитий ракетою з російського зенітно-ракетного комплексу "Бук".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росії вигідні теракти" - Тимчук

Журналіст LifeNews керує бойовиками
У травні 2014 року в інтернеті з'явилося відео обстрілу бойовиками блокпоста українських військових під Краматорськом. На цьому відео кореспондент телеканалу LifeNews координує дії бойовиків, вказуючи їм, куди потрібно стріляти. Зокрема, він каже терористам відкрити вогонь на ураження і "работать по бронє".Це був не перший випадок, коли пропагандисти скандального телеканалу допомагали бойовикам не лише словом, а й ділом. У той же час правоохоронці затримали під Краматорськом кількох бойовиків, двоє з яких назвалися російськими журналістами. Пізніше в них впізнали знімальну групу телеканалу LifeNews.

Гроші за повідомлення про смерть
У листопаді 2014 року журналістка телеканалу по імені Юлія запропонувала нейрохірургу Олексію Кащеєву гроші, щоб він їй першій сказав, коли помре режисер Ельдар Рязанов, який у важкому стані потрапив до лікарні.

Коли Олексій Кащеєв запитав, скільки за це платять, "журналістка Юлія" відповіла:"Найголовніше, щоб я про це дізналася першою! Я не ображу і добре віддячу!", - і після повідомлення залишила смайлик.
Нейрохірург пізніше написав, що "журналістка Юлія" звернулася до нього помилково, бо він не працює в НДІ нейрохірургії ім. Н.Н. Бурденко, куди потрапив Ельдар Рязанов. Сторінка "ВКонтакте", з якою до нього зверталася працівниця LifeNews, пізніше була видалена.
"Серійний вбивця не повинен працювати анестезіологом, запійний п'яниця не повинен водити "Боїнг", а людина без елементарних моральних цінностей не повинна працювати журналістом", - написав Олексій Кащеєв.

Life припиняє виробництво новинних сюжетів і скорочує штат на 90 співробітників, ще 90 працюватимуть над стрімінговим мовленням.

Зараз ви читаєте новину «LifeNews: найгучніші фейки та скандали телеканалу-брехуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути