вівторок, 03 червня 2008 13:18

Лідер U2 Боно запропонував створити Сполучені Штати Африки

Музикант і громадський діяч Боно закликав до створення "Сполучених Штатів Африки", повідомляє AFP.

Свою ідею соліст групи U2 представив під час поїздки до Японії в інтерв"ю щоденній газеті Asahi Shimbun.

Боно, який приїхав до Японії для участі в міжнародній конференції з розвитку Африки, виступив запрошеним редактором суботнього номера Asahi Shimbun, який був присвячений африканському континенту.

Як вважає соліст групи U2, створення "загальноафриканської ідентичності" може посприяти подоланню численних конфліктів між ворогуючими племенами континенту. У своїх думках Боно послався на приклад США, де загальною національною ідентичністю об"єднані найрізноманітніші етнічні групи.

У 2002 році в Африці за зразком Європейського Союзу вже був створений Африканський Союз, але, як вважають критики, цій організації не вистачило фінансування і політичної волі для вирішення найбільш гострих проблем континенту.

У 2004 році війська АС зробили інтервенцію в охоплену внутрішнім конфліктом суданську провінцію Дарфур, але потім передали керівництво створенням миротворчої сили Організації Об"єднаних націй. У минулому березні сили АС зробили першу самостійну операцію з повалення режиму на Нджуані (Анжуані) - одному з Коморських островів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер U2 Боно запропонував створити Сполучені Штати Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути