Ексклюзиви
середа, 15 липня 2009 13:42

Лідер "Аль-Каїди" погрожує пакистанцям гнівом Аллаха

Лідер "Аль-Каїди" погрожує пакистанцям гнівом Аллаха
Народ Пакистану повинен підтримати ісламських бойовиків в боротьбі з США в їхній країні або накличе на себе гнів Аллаха. Про це йдеться в черговому, сьомому за рік, аудіозверненні Аймана аз-Завахірі, який вважається другою людиною в терористичній мережі "Аль-Каїда", поширеному на веб-сайтах ісламістів в середу.

"Я вважаю, що кожен чесний мусульманин в Пакистані повинен серйозно задуматися", - цитує аз-Завахірі CNN. - Американське втручання в справи Пакистану досягло такого ступеня, що створює серйозну загрозу для його майбутнього і самого існування (Пакистану)".

На думку лідера терористів, релігійний обов"язок зобов"язує мусульман підтримати джихад. "Якщо ми пасивно стоятимемо осторонь, не надавши належної підтримки моджахедам (учасники джихаду), ми не тільки посприяємо розвалу Пакистану і Афганістану, але заслужимо покарання всемогутнього Аллаха", - сказав аз-завахирі.

Пакистанські військові борються з бойовиками руху "Талібан" на півночі країни. Беспілотники ВПС США здійснюють ракетний обстріл територій, прагнучи знищити лідерів ісламізму.

Згідно зі зведеннями, що надходять з регіону, уряду вже вдалося вибити талібів з багатьох районів північно-західної прикордонної провінції, але терористичні атаки продовжуються щодня. Напередодні два військовослужбовців урядових військ загинули і шість дістали поранення в районі Банну, коли поряд з патрулем була підірвана бомба.

У боротьбі з талібами на кордоні з Афганістаном беруть участь військові НАТО. США і Велика Британія останнім часом почали наступальні операції в провінції Гильменд, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Аль-Каїди" погрожує пакистанцям гнівом Аллаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути