середа, 23 вересня 2009 12:47

Лідер "Аль-Каїди" 106 хвилин погрожував Америці

Лідер "Аль-Каїди" 106 хвилин погрожував Америці

Міжнародна терористична мережа "Аль-Каїда" випустила черговий відеозапис зі зверненням до США одного з лідерів організації Аймана аль-Завахірі. Про це 22 вересня повідомило агентство Associated Press з посиланням на організацію IntelCenter, що відстежує публікації терористів.

Тривалість відеозвернення, записаного арабською мовою і озаглавленого "Захід і Темний тунель" (The West and The Dark Tunnel), складає 106 хвилин. За непрямими ознаками, плівка була записана в кінці серпня - початку вересня. У своєму відеозверненні аль-Завахірі критикує політику Вашингтона, звинувачує американського президента Барака Обаму в лицемірстві, а також передрікає США швидке знищення від рук мусульман всього світу.

"Америка змінилася, стала лицемірною. Посміхаючись нам, вона пронизує нас тим же кинджалом, що і Буш. З божою допомогою, одного разу вам прийде кінець від рук мусульман, і світ нарешті звільниться від ваших лиходійств і брехні", - заявив аль-Завахірі.

На відео, окрім аль-Завахірі, присутній військовослужбовець армії США Боув Бергдаль, захоплений талібами в Афганістані 30 червня 2009 року, а також звинувачений в державній зраді американський пропагандист "Аль-Каїди" Адам Гадан, також відомий як "американець Аззам". Останній, зокрема, задається питанням, чи зможуть адміністрація Обами і "його демократи" засвоїти урок з помилок попереднього президента США Джорджа Буша або ж продовжать робити ті ж самі помилки доти, поки з ганьбою не залишать Білий дім".

"На жаль для демократів, судячи з перших семи з половиною місяців, що вони стоять біля керма тонучого американського корабля, прогноз виходить невтішним", - констатує "американець Аззам", за інформацію про місцезнаходження якого американські правоохоронні органи встановили нагороду в мільйон доларів.

"Аль-Каїда" регулярно поширює відеозаписи зі зверненнями на адресу тих або інших західних держав. Так, тільки у вересні терористична організація оприлюднила дві плівки (18 і 20 вересня), причому обидві були адресовані мусульманам Німеччини.

Крім того, 14 вересня з аудіозверненням виступив лідер "Аль-Каїди" Осама бін Ладен. На тому аудіозаписі "терорист номер один" назвав підтримку Ізраїлю з боку Вашингтона основною причиною конфлікту "Аль-Каїди" з США, а також порадив американцям припинити бойові дії в Афганістані, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Аль-Каїди" 106 хвилин погрожував Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути