понеділок, 12 жовтня 2009 12:53

Леді Гага прийшла захистити секс-меншини від Обами

Леді Гага прийшла захистити секс-меншини від Обами

Десятки тисяч борців за права сексуальних меншин провели демонстрацію у Вашингтоні. Активісти, які пройшли маршем від Білого дому до Капітолія, вимагали від Барака Обами відмінити політику, що забороняє відкритим гомосексуалістам служити в збройних силах, і легалізувати одностатеві шлюби.

Національний марш за рівність (National Equality March) відбувся в столиці в неділю, 11 жовтня, точна кількість його учасників невідома. На думку демонстрантів, Обама, який перед виборами обіцяв забезпечувати рівноправ"я для сексуальних меншин, недостатньо енергійно працює в цій сфері. Серед інших, в марші взяли участь поп-співачка Леді Гага, актриса Синтія Ніксон, відома за серіалом Sex and the City, і Джуді Шепард, син якої, студент Меттью Шепард, був в 1998 році убитий через його гомосексуальну орієнтацію.

Напередодні, 10 жовтня, в бесіді з представниками Human Rights Campaign - найбільшої організації із захисту прав сексуальних меншин - Обама в котре запевнив, що адміністрація відмовиться від принципу, що діє у військах, "не питай - не говори" (don"t ask-don"t tell), який забороняє командирам цікавитися сексуальною орієнтацією підлеглих, а підлеглим - відкрито говорити про свою приналежність до сексуальних меншин. Раніше, 8 жовтня, Палата представників США схвалила законопроект, що включає злочини проти сексуальних меншин в розряд "злочинів, здійснених за мотивами ненависті": одним з приводів для розробки цього законодавства послужило вбивство Шепарда, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Леді Гага прийшла захистити секс-меншини від Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути