четвер, 23 серпня 2012 01:15

Лікування Брейвіка буде коштувати 3 млн євро на рік

Лікування Брейвіка буде коштувати 3 млн євро на рік
Reuters

Примусове лікування обвинуваченого у тероризмі Андерса Брейвіка в разі визнання його психічно хворим обійдеться норвезькій казні в чотири рази дорожче, ніж якщо він буде відбувати тюремний термін за обвинувальним вироком суду, підрахували журналісти видання "Афтенпостен".

Андерс Брейвік 22 липня минулого року влаштував вибух в урядовому кварталі норвезької столиці, в результаті якого загинули восьмеро людей, а потім відкрив стрілянину в молодіжному таборі робочої партії Норвегії на острові Утейя, де загинули 69 людей. Очікується, що в п'ятницю суд оголосить вирок Брейвіку. Йому загрожує примусове лікування або 21 рік в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У своїй фінальній промові Брейвік розповів про Євробачення та "Секс і місто"

Від цього рішення, в тому числі, залежить, скільки буде коштувати норвезькому суспільству ізоляція одного з найнебезпечніших злочинців в історії країни.

"Якщо Андерс Брейвік буде визнаний неосудним і буде засуджений до примусового лікування, він буде утримуватися в тюрмі Іла. Будівництво лікувального корпусу може обійтися в 3-4 мільйони крон (понад 500 тисяч євро)", - повідомляє видання.

Якщо ж суд визнає Брейвіка психічно здоровим, у в'язниці доведеться звести спеціальне відділення для особливо небезпечних злочинців, і це обійдеться казні в 25 мільйонів крон (3,5 мільйона євро).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орден Тамплієрів вимагає звільнити Брейвіка і загрожує вбивствами

Недешево буде коштувати і охорона Брейвіка - приблизно п'ять мільйонів крон на рік, підрахували журналісти. Однак витрати на лікування можуть скласти до 20 мільйонів крон на рік (майже 3 мільйони євро), що в чотири рази дорожче звичайного тюремного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Лікування Брейвіка буде коштувати 3 млн євро на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути