понеділок, 02 листопада 2009 10:44

Латвійцям і естонцям рекомендують не їздити в Україну

Латвійцям і естонцям рекомендують не їздити в Україну

Директор Центру медицини катастроф Латвії Мартінш Шицс порадив мешканцям країни утриматися від поїздок в Україну, де поширилася епідемія грипу, повідомляє DELFI. Більш того, за його словами, таку саму рекомендацію своїм громадянам дала влада Естонії.

Як пише газета Telegraf, ще 30 жовтня, коли на Україні було офіційно оголошено про епідемію грипу, з рекомендацією по можливості не їздити на Україну виступили в Латвійському центрі інфектології, заявивши, однак, що "поки немає необхідності в якихось спеціальних заходах".

Раніше через грип був посилений пропускний режим на кордоні України та Білорусі. Крім того, було посилено контроль на кордоні України з Росією в Брянській області, усі прикордонники були забезпечені марлевими пов"язками і рукавичками.

За останніми даними, від грипу на Україні померли 60 осіб, кількість хворих становить 191 тисячу осіб, з яких близько 40 відсотків - діти до 18 років. Невідомо, яка частка хворих і померлих заразилися на грип H1N1, а не звичайним грипом.

У зв"язку з епідемією президент України Віктор Ющенко звернувся по допомогу до світової спільноти. У ніч на 2 листопада на Україну прибув літак з вантажем препарату "Таміфлю" зі Швейцарії.

Раніше допомогу Україні також пообіцяли надати Румунія, Словаччина, Угорщина та Польща.

Зараз ви читаєте новину «Латвійцям і естонцям рекомендують не їздити в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути