Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 12:09

Квитки на потяги не дорожчатимуть у 2008 році

Міністерство транспорту і зв"язку на поточний рік не планує ніяких змін у сфері пасажирських залізничних перевезень у межах України.

Про це повідомили в прес-службі міністерства з посиланням на слова міністра Йосипа Вінського.

"На даний час жодних нових рішень про підвищення тарифів на пасажирські перевезення не заплановано", - підкреслив він, коментуючи повідомлення в засобах масової інформації про формування тарифної політики, зокрема в галузі пасажирських перевезень залізничним транспортом.

Як заявив міністр, він стоїть на позиції, що формування тарифної політики в галузі транспорту і зв"язку повинно відбуватися з урахуванням цін на споживчому ринку і основних макроекономічних показників.

За словами Вінського, надалі Мінтрансзв"язку буде дуже зважено підходити до питання підвищення тарифів на пасажирські перевезення залізничним транспортом.

Як відомо, колишнє керівництво Мінтрансзв"язку планувало підвищення вартості квитків на пасажирські залізничні перевезення в цілому на 25%. При цьому передбачалась поетапна 5-відсоткова індексація вартості проїзду через кожні два місяці, тобто з 1 березня, 1 травня, 1 липня, 1 вересня і 1 листопада 2007 року. Проте минулого року тарифи виросли в цілому тільки на 15%, оскільки з 1 вересня і 1 листопада 5-процентні підвищення були скасовані. В той же час, згідно з наказом на той час міністра транспорту і зв"язку Миколи Рудьковського від 29 жовтня 2007 року, з 1 січня 2008 року тарифи підвищувалися на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні на 8,7%.

За матеріалами: УНИАН
Зараз ви читаєте новину «Квитки на потяги не дорожчатимуть у 2008 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути