понеділок, 27 липня 2009 12:16

Курманбек Бакієв удруге став президентом Киргизії

Курманбек Бакієв удруге став президентом Киргизії

Курманбек Бакієв переобраний на пост президента Киргизії. За даними ЦВК, за нього проголосували 76,12% виборців. За його основного суперника, єдиного кандидата від опозиції Алмазбека Атамбаєва - 8,41%.

Втім, ще до закінчення підрахунку голосів було ясно, що Бакієв знову стане президентом.

За даними Центрвиборчкому, всього в голосуванні взяли участь 79,1% виборців. Всього в Киргизії зареєстровано 2,32 млн виборців. Спостерігачі від СНД сказали, що порушень, що ставлять під сумнів законність голосування, ними не виявлено.

Між тим ЦВК Киргизії направив в Генеральну прокуратуру країни матеріали, надані штабом опозиції, для правової оцінки і вживання заходів до порушників виборчого процесу. Проте на результати виборів це, швидше за все, не вплине.

Бакієв був обраний влітку 2005 року після того, як масові акції протесту вилилися в "тюльпанову революцію" і президент Аскар Акаєв втік з країни, поступившись владою лідерам опозиції. Колишні соратники звинувачували Бакієва у відступі від демократичних цінностей, заявляючи, що він використовує адміністративний ресурс і тиск на пресу, щоб домогтись переобрання на другий термін. Спостерігачі сумніваються, що хвилювання в Киргизії повторяться, оскільки у Бакієва більше впливу в порівнянні з попередником.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Курманбек Бакієв удруге став президентом Киргизії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути