неділя, 19 липня 2009 20:31

Круїзний лайнер вдруге привіз до Петербургу свинячий грип

Круїзний лайнер вдруге привіз до Петербургу свинячий грип
Новий випадок грипу A/H1N1 був виявлений фахівцями Росспоживнагляду серед членів екіпажу круїзного лайнеру, прибулого до Санкт-Петербурга з Хельсінкі, повідомив в неділю головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"З 6 ранку сьогодні ми займаємося круїзним теплоходом Emerald Princess, який прибув з Хельсінкі до Санкт-Петербургу. На борту знаходиться член екіпажу 34 років, родом з Гайяни, який захворів 13 липня, тест дав позитивний результат на грип A/H1N1", - сказав він.

За словами Онищенка, чоловік ізольований, і хоча з рештою членів екіпажу все гаразд, їм сходження на берег також заборонено. Хворий отримує необхідне лікування, на сьогоднішній день у нього температура 38 градусів.

"Це вже третій захід цього теплоходу в нашу країну", - відзначив глава Росспоживнагляду. Він нагадав, що раніше на ньому теж виявлялися хворі грипом.

За словами Онищенка, в цьому круїзі лайнер знаходиться з 15 липня, він пройшов з Копенгагена до Стокгольму та Хельсінкі, після Петербургу піде на Таллін та Осло. Всього на борту 3237 пасажирів і 1189 членів екіпажу. "Після термоконтролю пасажирам було дозволено сходження на берег", - сказав Онищенко.

Кажучи про дев"ять підтверджених випадків грипу A/H1N1 в РФ і чотири випадки підозр на цю хворобу, Онищенко повідомив, що здоров"я всіх пацієнтів, які знаходяться в лікарнях, не викликає побоювань.

"Всі ті хворі та підозрілі, про яких я говорив раніше, госпіталізовані, отримують лікування, їхній стан не викликає побоювань", - сказав він.

Всього в світі, за словами Онищенка, зареєстровано 130 тисяч випадків грипу А/H1N1, зокрема - 700 летальних, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Круїзний лайнер вдруге привіз до Петербургу свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути