Ексклюзиви
середа, 29 квітня 2009 08:26

Криза призведе до відставки Медведєва - експерти

Криза призведе до відставки Медведєва - експерти
У разі розростання економічної кризи на президента Росії Дмитра Медведєва чекає відставка. З таким прогнозом виступила американська консалтингова фірма Eurasia Group, що спеціалізується на аналізі ринків. У своїй доповіді "Ризики на нестабільному світі" експерти також припускають серйозне зростання впливу силовиків.

На думку експертів, у разі подальшого збільшення безробіття та зростання інфляції в деяких регіонах Росії можуть початися масові хвилювання. Перш за все, стверджують дослідники, вони зачеплять мономіста Сибіру та Уралу, а також Москву та Санкт-Петербург, де політична активність населення в цілому досить велика.

Нагадаємо, в даний час загальне безробіття в Росії складає 6,4 млн людей. За прогнозами Загальної конфедерації профспілок, в 2009 році кількість безробітних в Росії досягне 9 млн осіб.

Американські експерти вважають, що в цій ситуації "Єдина Росія" і КПРФ підсилять тиск на прем"єр-міністра Володимира Путіна з вимогою відправити у відставку віце-прем"єрів Олексія Кудріна та Ігоря Шувалова.

У разі посилення кризи Україна розколеться

У свою чергу, президент Дмитро Медведєв на хвилі розчарування його спробами демократизації піде у відставку, а Путін повернеться до керівництва країною. Розпочаті реформи, перш за все судова і армійська, будуть заморожені, зовнішня політика стане агресивнішою, зокрема стосовно держав СНД. Щодо економіки, то тут роль держави посилиться, підкреслюють в Eurasia Group. Найімовірніше, в цьому випадку на фондовий ринок в Росії чекає черговий крах.

Посилення авторитарних тенденцій в Москві проте спричинить посилення сепаратизму у низці суб"єктів Федерації, а прикордонні території стануть більш схильні до впливу сусідніх держав. Вірогідність такого сценарію, на думку американських експертів, - близько 20%.

Несприятливий розвиток подій пророкують в Eurasia Group й Україні. У разі посилення кризи може з"явитися вірогідність розколу країни за культурною, релігійною і лінгвістичною ознакою.

Серед інших сценаріїв - революція в Пакистані, прихід до влади фундаменталістів в Туреччині та розпад Нігерії на низку етнічних блоків. В цілому в світі політичний радикалізм зросте на 10-30%.

"Всі ці сценарії залишаються малоймовірними, - прокоментував доповідь президент Eurasia Group Іен Бреммер в своєму електронному листі. - Ми не "закликаємо" жодну з країн до реалізації цих сценаріїв, проте у разі кожної з них наслідки глобального економічного спаду радикально підвищують вірогідність їхнього здійснення. Шість місяців тому вона складала в середньому 2 - 3%, а сьогодні 10-20%, а у разі Пакистану і всі 30%".

За матеріалами "Ведомости", NEWSru.com, InoSMI.ru

Зараз ви читаєте новину «Криза призведе до відставки Медведєва - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути