понеділок, 25 червня 2018 23:32

Кривдникам Найєма продовжили запобіжні заходи

Кривдникам Найєма продовжили запобіжні заходи
Нардепа Мустафу Найєма побили кавказці. Фото: 5 канал

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив запобіжні заходи двом підозрюваним у побитті народного депутата Мустафи Найєма.

"Громадянину РФ Саітову Магомеду-Саліху Арбуєвичу продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але з 23:00 до 07:00 до 30 липня 2018 року (попередній запобіжний захід був цілодобовий)", - повідомив брат нардепа, юрист Масі Найєм.

Крім того, суд продовжив запобіжний захід для другого підозрюваного.

"Громадянину України Саітову Ахмеду-Абубакаровичу (водію) продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23:00 до 07:00, до 30 липня 2018 року (задовольнити клопотання прокурора)", - процитував рішення судді Найєм.

За його словами, саме Саітов Ахмед-Абубакарович керував автомобілем mercedes АА 0095 ТТ і викликав по телефону, ймовірно, брата на ім'я Мага, який наніс найважчі тілесні ушкодження Мустафі Найєму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад на Найєма: оприлюднено компроментуюче відео

"Саме його дії спровокували всю ситуацію, яка сталась 30 квітня", - додав брат постраждалого нардепа.

30 квітня під час конфлікту біля Бессарабського ринку у Києві група зловмисників напала на нардепа Найєма, йому зламали щелепу.

Трьох зловмисників правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.

Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а тому, кому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.

2 травня Шевченківській райсуд обрав для Ахмеда Абубакаровича Саітованічний домашній арешт як запобіжний захід, а для Магомеда-Салиха Арбуєвіча Саітова – цілодобовий домашній арешт.

3 травня третього з затриманих – Умолта Руслановича Темербулатова – не взяли під варту, а обрали йому нічний домашній арешт.

При цьому прокуратура отримала дозвіл на затримання підозрюваного, якому вдалося втекти, Магомеда-Аміна Саітова.

Його Шевченківський райсуд Києва заочно заарештував до 1 липня. Суд у Баку відпустив Сагомеда-Аміна Саітова під особисте зобов'язання.

Українська сторона надіслала запит на екстрадицію Саітова. Однак в ГПУ заявляють, що процес екстрадиції може тривати щонайменше кілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «Кривдникам Найєма продовжили запобіжні заходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути